Wat is de beste tandartsverzekering? Wij deden de test!

Een tandartsverzekering is eigenlijk onmisbaar geworden. De kosten die je hebt als je bij een dokter of tandarts gaat, zijn vaak niet te overzien. Een gewone jaarlijkse controle kan je al heel wat geld kosten. Mocht je eens problemen hebben aan je tanden dan kan je je aan een hoge factuur verwachten. Een ingreep is vaak maatwerk, zeker met bruggen en kronen. Het is daarom aan te raden om je eens te verdiepen in het aanbod van tandartsverzekeringen.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Er zijn heel wat mutualiteiten die de beste tandartsverzekering aanbieden. Maar welke is de beste in jouw geval? Gaat dat over de laagste kosten die jij moet betalen of de besten verzekering voor jouw gebit? Het gaat meer over je gebit en gezondheid van de tanden dan over de kosten. Met de jaarlijkse controle heb je ook al je geld terug met een verzekering, wist je dat? Van zodra je aangesloten bent geniet je van 100 % terugbetaling van de jaarlijkse controle. Dus dat is al mooi meegenomen, toch? Verder zitten de percentages tussen 50 % en 80 % van terugbetaling. Het laagste 50 % krijg je terug mocht je eens een controle missen. Het kan iedereen gebeuren en dus moet je je tevreden stellen met iets minder bij een duurdere ingreep. Ga je wel jaarlijks stipt naar de tandarts, dan krijg je 80 % terug van zodra je een kroon of implantaat laat plaatsen.

Deze laatste zijn namelijk duur omdat er heel wat werk bij komt zien. De tandarts moet hier volledig op maat werken, aangezien het in jouw mond moet passen. Niet enkel qua vorm maar ook naar kleur toe. En er komen duurzame materialen aan te pas, wat de kostprijs alleen maar opdrijft. Dan weet je al dat je ook een hoge factuur zal krijgen. Wat zal je blij zijn als je daar 80 % van terug krijgt. Het is wel zo dat je een wachttijd moet doorlopen om die hoge percentages te krijgen. Er zijn 6 en 12 maanden door te gaan, alvorens je recht hebt op deze terug betalingen. Mutualiteiten laten je dus eerst wat opbouwen alvorens je grote bedragen terugkrijgt.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Informeer je dus goed vanaf het begin. Mocht je al problemen hebben met een tand, dan zal je dus even moeten wachten alvorens je daar een dure ingreep aan kan laten uitvoeren. De wachttijd is voor iedereen, dus daar ontkom je niet aan momenteel. De kosten die je moet betalen verhogen ook naarmate de ouderdom. En je kan tot je 64e levensjaar inschrijven. Daarna kom je automatisch op de gewone ziekteverzekering terug. De beste tandverzekering is dus infeite eentje die je al hebt. Dan pas ben je zeker dat je een terugbetaling krijgt als er iets aan je tanden moet gebeuren. De jaarlijkse controle ontvang je al terug, dus dat geld steek je terug in eigen zak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.