Opgelet: Met een losse tandartsverzekering bespaar je honderden euro’s!

Een losse tandartsverzekering wil niet zeggen dat je met losse tanden komt te zitten. Het is inderdaad zo dat je je heel wat geld kan besparen door een goede verzekering te nemen. Je tanden moeten je ganse leven mee en daar draag je dus best goed zorg voor. Elke dag keurig poetsen en eventueel zelfs flossen om het kleinste vuil er tussenuit te halen. Voor de ene is dat logisch, de andere denkt er nooit aan. Maar als je bij de tandarts te horen krijgt dat er toch serieuze problemen zijn dan schrik je wel. Niet alleen omdat er heel wat ingrepen nodig zijn, maar ook omdat het je veel geld zal kosten.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Daarom is een losse tandartsverzekering die je afneemt bij je mutualiteit een goed idee. Ze betalen je jaarlijks tot 1250 euro terug en dat is elk jaar datzelfde bedrag. Het loopt wel pas vanaf het derde jaar na aansluiting van de verzekering. Dus moet je er tijdig mee beginnen zodat je bij problemen beroep kan doen op de tandartsverzekering. Doe je dat niet en je bent nog maar in je eerste of tweede jaar? Dan is er een kleiner bedrag, namelijk 300 euro in het eerste jaar en 600 euro in het tweede jaar. En dan nog vermelden dat er voor de duurdere ingrepen ook een wachttijd is van 6 of 12 maanden. Afhankelijk van welke ingreep je wil laten uitvoeren.

Als je veel pijn hebt aan je gebit, dan zal je tandarts niet zeggen om nog een jaar te wachten. Totdat de tandarts verzekering zal terugbetalen. Pijn aan een tand wil zeggen dat er een probleem is en dat probleem moet van de baan. Dat kan door eender welke ingreep, dat zal de tandarts wel zeggen. Maar het zal je geld kosten. En dan doe je goed aan door een tandartsverzekering te hebben. Met dat bewijs kan je een deel van de gemaakte kosten terugkrijgen.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Een goed of slecht gebit, het maakt niet zoveel uit. Een losse tandartsverzekering is er voor iedereen die tanden heeft. Een probleem aan je gebit kan zich op korte termijn heel wat pijn bezorgen en dat wil je liever niet. Dan maak je snel een afspraak met de tandarts en wil je dat die de pijn wegneemt. Ook voor perfecte tanden kan er ineens pijn ontstaan. Een gaatje of een tand die er echt uit moet. Een tand laten trekken kost ook wel wat, en soms moet je ervoor naar en ziekenhuis omdat je vaste tandarts dat niet doet. Daar is het zo achter de rug, maar de werkuren van de tandarts, de assistente en al het materiaal, wie gaat dat betalen? Hopelijk de tandartsverzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.