Naar de tandarts zonder verzekering? Dat meen je toch niet?

verzekering

Met een steeds duurder wordende ziektezorg in België, lopen de kosten op. En dat voelen we allemaal. Een dokter bezoek voelen we al goed in de beurs, maar wat als je bij een tandarts moet. Die kosten gaan ook steeds de hoogte in. Zeker nu met de maatregel waar je jaarlijks een tandartsbezoek moet doen, als je een jaar zou overslaan dan kan je het jaar daarachter geen terugbetaling meer genieten. Zoiets wil je absoluut vermijden en dus is een tandverzekering wel een goed idee.
Start hier je aanvraag voor een tandverzekering!

Je leest het goed, ga je dit jaar niet naar de tandarts, dan is de terugbetaling volgend jaar zo goed als niets. Een gewone consultatie, check up bij een tandarts kan qua prijs wel nog meevallen, maar als je een ingreep nodig hebt, tandsteen verwijderen; een tand laten trekken, een vulling plaatsen. Bij zulke zaken heb je hogere kosten die de tandarts aan jou zal doorrekenen. Zorg dus voor een goed gevulde portefeuille, of een goede tandverzekering.

 

Je kan een tandverzekering aanvragen bij heel veel mutualiteiten. Iedere persoon heeft al een mutualiteit, voor een standaard ziekteverzekering. Wens je bij dezelfde ook een tandverzekering aan te vragen, dat kan prima. Maar als je eerst wenst te vergelijken, dan kan je misschien zien dat andere aanbiedingen interessanter zijn. Het aanbod is overigens wel gelijkend bij de meeste mutualiteiten, dus voor een tandverzekering moet je goed kijken wat je op deze moment specifiek nodig hebt. Wens je een beugel te dragen dan kan je misschien beter af zijn bij een andere mutualiteit. Vergelijken is dus de boodschap.

 

Gemiddeld kan je tot zo een 1250 euro per jaar terugkrijgen op je tandarts factuur. Dat is al een mooi bedrag, zeker als je weet dat een beugel, kroon of brug heel wat meer geld kan kosten. Alles is afhankelijk van de werken die nodig zijn. Elke mond en gebit is ander, dus dat advies zal je wel horen bij de tandarts. Zij kunnen je adviseren over je tandproblemen, niet over een verzekering. Laat dat duidelijk zijn. Een tandarts is het beste geplaatst om je gebit helemaal op orde te houden. Maar een deel ligt hier toch ook bij jezelf. Als je dagelijks je tanden poetst en er goed zorg voor draagt, dan kunnen sommige problemen niet voorkomen. Het hangt ook wat af van de genen en hoe je er in de jeugdjaren mee omging, maar een gouden raad is wel dat je je tanden moet verzorgen.

 

Iedereen heeft graag een mooie auto, maar een mooi gebit, daar denken mensen pas als laatste zo. Maar  het zou eigenlijk omgekeerd moeten zijn. Een goed gebit kan je gezondheid beïnvloeden en het geeft een veel beter gevoel te weten dat je met een mooi gebit er gewoon ook beter uitziet. Het kan zelfs zo ver gaan, als je gaat daten dat een mogelijke partner je niet verder wil zien omwille van je gebit. Gelukkig bestaan er heel wat oplossingen die je gebit weer in mooie vorm kunnen krijgen. Al wat het met een kunstgebit.

 

Maar ook dat kost een pak geld, en vraagt wat opoffering. Al je tanden worden dan getrokken en dan gaat er ongeveer een maand over eer ze beginnen werken om het kunstgebit te plaatsen. Het tandvlees moet eerst genezen en klaar zijn voor de volgende stap. Een tandverzekering is hier echt wel aan te raden. Deze komt tussenbeide en zal de factuur een stuk verlagen. Laat het dus niet na om hier zeker eens over te praten bij je mutualiteit.

 

Neem het als een goede raad om zoveel mogelijk mutualiteiten te vergelijken, en eventueel een gesprek aan te vragen met een vertegenwoordiger. Zij kunnen bij je thuis langskomen en alle informatie geven. Ook naar prijzen toe en terugbetalingen. Sommige terugbetalingen gelden al vanaf de eerste dag, andere pas vanaf het 1e jaar. Dat zijn zaken die je zeker moet in de gaten houden als je je wil inschrijven voor een tandverzekering.

Tandverzekeringen komen nu veel in de media, je hoort en ziet overal reclame. Het is een vrij nieuwe dienst die mutualiteiten aanbieden, dus het is nu echt wel de tijd om je hiervoor te informeren en in te schrijven. Betalingen kunnen maandelijks gebeuren, zodat je het amper voelt. Je zal het wel voelen als de tandpijn door je lichaam klopt en je een dure ingreep moet laten doen bij een tandarts. Laat het zo ver niet komen en verzeker je van de beste zorgen.
Start hier je aanvraag voor een tandverzekering!

Let op: geld lenen kost ook geld.