Vergelijk hier de tandartsverzekering van alle aanbieders!

verzekering
Start hier je aanvraag voor een tandverzekering!

Tandverzekeringen zijn booming business. De slechte staat van jouw gebit zorgt voor mooie inkomsten bij onze mutualiteiten. En wij Belgen gaan op zoek naar dit soort verzekeringen om niet al te diep in onze buidel te moeten tasten, als we een ingreep moeten laten doen. Niemand gaat graag bij de tandarts, maar het is nog erger als je nog eens een hoop geld moet betalen. Daarom ga je maar best op zoek naar een goede tandverzekering.

Je kent het gevoel wel, een pijnlijke tand zorgt ervoor dat je niet meer kan functioneren. Tandpijn moet zowat de meest nare pijn zijn en je voelt die over je ganse lichaam. Helaas zijn pijnstillers maar een hulp voor enkele uren. Eens je tandpijn hebt moet je naar een tandarts voor een behandeling. Dat kan gaat van een gaatje te dichten, tot een ontsteking of zelfs een tand te laten trekken. Maar wat kosten die zaken allemaal en krijg je nog een terugbetaling of niet. In vele gevallen moet de tandarts een foto maken van je tand, om een eerste onderzoek te doen. Zo is hij zeker wat de problemen zijn en welke oplossing de beste is.

Voor tandproblemen ga je het best bij een tandarts langs. Je kan zelf weinig doen, behalve pijnstillers nemen. Als je hoopt dat de problemen zichzelf zullen oplossen, dan heb je het wel goed mis. Pijn aan de tand zal niet uit zichzelf verbeteren, integendeel. Als je te lang wacht met een tandarts bezoek, dan kan het erger worden en zal je misschien een zwaardere behandeling nodig hebben. De korte pijn is hier de juiste oplossing. En de technieken en materialen die een tandarts nu ter beschikking heeft zijn al een pak beter dan vroeger. Met een goede verdoving voel je echt helemaal niets meer.

De klassieke behandelingen, zoals tandsteen verwijderen, gaatjes vullen en dergelijke meer zal je mutualiteit wel nog tussenkomen. Al zijn er daar ook veranderingen aan de gang, dat je jaarlijks een tandarts bezoek moet doen. Sla je een jaar over, dan geniet je het jaar daarna geen terugbetaling meer. Het is voor je eigen goed, ook al heb je nergens last, om toch te gaan. Al was het maar om tandsteen te verwijderen. Vele mensen hebben hier last van, en als het weg is, is je mond zoveel mooier.

Heb je andere plannen met je gebit, bijvoorbeeld blokjes laten plaatsen of je tanden laten bleken. Dat zijn al andere zaken en daar komt je gewone mutualiteit niet meer tussen. Dan is een tandverzekering aan de orde, om de kosten te drukken. Ook tandprotheses, kronen en bruggen kan met een tandverzekering een deel terugbetaald worden. Let wel, je krijg nooit 100 % van de kosten terug. Het gaat hier wel over zo een 1250 euro gemiddeld per jaar.

Dat bedrag is een gemiddelde van alle mutualiteiten die wij vergeleken hebben. De ene geeft waar meer, de andere wat minder. Het is maar waar jij op dit moment het meeste voordeel bij hebt. Stel dat je een job in de media hebt, dan kan het aangeraden zijn om je tanden te laten bleken. Maar ook voor de normale ‘jan met de pet’ zeg maar, kan een kroon of brug nodig zijn om je gebit er weer optimaal te laten uitzien. Je ziet het vaker dat volwassenen tussen 30 en 45 een beugel dragen om hun gebit opnieuw mooi recht te krijgen. Deze hebben vaak gekozen voor een tandverzekering en zo een deel van hun geld terug gekregen. Tussen 18 en 55 zijn terugbetalingen sowieso minder als je bij de tandarts moet. Geef je kinderen dus de goede raad om zorg te dragen voor hun gebit.

Een beugel kan tot 60 % worden terugbetaald, ook weer afhankelijk van de mutualiteit die je kiest. Maar dat scheelt toch heel wat in de portefeuille. Dus informeer je goed welke mutualiteit er het beste uitkomt, en schrijf je daar gewoon in. Als je wil veranderen van mutualiteit hoef je zelf niets te doen. Een vertegenwoordiger kan bij je thuis al het papierwerk in orde maken en de overstap afronden.

Dus het is zaak van eens goed rond te kijken, en de juiste keuze te maken naar mutualiteit toe. Dan heb je een tandverzekering die op maat is van jouw gebit, en dus de juiste terugbetaling heeft voor jou specifieke tandproblemen. Vergelijk alles goed en informeer je indien nodig. Je tandarts kan je zeker bijstaan als het aankomt om de juiste oplossing te kiezen voor je tanden.
Start hier je aanvraag voor een tandverzekering!

Let op: geld lenen kost ook geld.