De tand verzekering: voor wie kosten kan missen als kiespijn!

Tandpijn is echt niet leuk om mee te maken, het kan je volledige lichaam controleren. Bij een tandarts gaan is ook vaak een lastige opdracht, maar het moet gebeuren om van de tandpijn te raken. Maar dan komt vaak nog het lastigste, de betaling. Een bezoek bij de tandarts kan je heel wat geld kosten. Ook iets wat voor veel mensen een drempel is en vaak een reden om niet te gaan. Met een tand verzekering kan je dit wel oplossen, want dan krijg je tot 80 % terug van de tandartsfactuur.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Mutualiteiten laten het daar niet bij, want het bedrag van de jaarlijkse controle bij de tandarts krijg je zelfs volledig terug. Vanaf het derde jaar kan je jaarlijks 1250 euro terugkrijgen via de mutualiteit. En dat is toch al een aardig bedrag. Let wel, je moet eerst een wachttijd doorlopen van 6 en 12 maanden om geld terug te trekken voor de duurdere ingrepen zoals een kroon of een implantaat. En het eerste jaar krijg je maar 300 euro terug, het tweede stijgt dat naar 600 euro. Dit is steeds voor alle uitgaven samen, dus het bedrag van de jaarlijkse controle moet daar af. Uiteraard scheelt dit al een groot stuk met zo een tand verzekering.

Je kan een tand verzekering aanvragen bij een mutualiteit naar keuze. Dat kan dus bij de verzekeraar waar je nu al je verzekeringen hebt lopen. Iedereen heeft een verplichte ziekteverzekering en mogelijk al een hospitalisatieverzekering. Je kan voor je gemak ook kijken om de tandverzekering bij diezelfde verzekeraar onder te brengen. Via een online portaal kan je dan alle diensten beheren en vragen stellen indien nodig. De aanvraag van de verzekering kan ook via de website gebeuren. Of in een kantoor in de buurt, als je dit liever persoonlijk in orde maakt.

De bedragen die je terugkrijgt zijn bij de meeste mutualiteiten ongeveer hetzelfde. De kosten die je er zelf aan hebt, die stijgen met je leeftijd. Hoe ouder hoe meer kans dat je duurdere ingrepen moet laten uitvoeren. Maar het is altijd de moeite om een tand verzekering aan te vragen, want de voordelen zijn overweldigend. Informeer dus zo snel mogelijk naar alle voorwaarden en bekijk wat het je maandelijks kost. Maak de aanvraag dan ook in orde, vanaf dan loopt de verzekering en ben je gedekt bij mogelijke tandproblemen in de toekomst.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Een tand verzekering is voor iedereen handig, ook voor mensen met een goed gebit. Het kan snel gebeuren dat je toch eens met spoed naar de tandarts moet. Bijvoorbeeld tijdens het eten dat er een stuk tand afbreekt. Dan heb je een nieuwe kroon nodig en dat kost aardig wat geld. Hier komen veel werkuren aan te pas, samen met duur materiaal, wat op maat gemaakt moet worden. Als de verzekering dan al even loopt kan je 80 % of 1250 euro terugkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.