Een losse tandartsverzekering: soms dubbel zo goedkoop!

verzekering

Je kan er haast niet meer over kijken, een tandverzekering is iets wat je moet aanvragen. Mutualiteiten hebben het in hun aanbod opgenomen en het is ook zeer interessant om er één te hebben. Je hebt er een aantal voordelen mee en het kan je heel wat geld besparen, tot wel 1222 euro. Voldoende om verder te lezen? Dat dachten we ook.
Start hier je aanvraag voor een tandverzekering!

Iedereen heeft wel een gewone ziekteverzekering, die is ook verplicht af te nemen. Je kan daar nog een aanvullende hospitalisatie verzekering bij nemen, maar dat is niet verplicht. Je hebt er wel heel wat voordelen bij, mocht je eens in het ziekenhuis belanden. Het is net hetzelfde met een losse tandverzekering, het kan je ook heel wat extra voordelen geven naast de terugbetaling van je gewone verzekering. Voor grotere ingrepen als een beugel of tanden bleken kan een tandartsverzekering wel een goed idee zijn, je krijgt een deel van je geld terug. En dat is al interessant om eens verder te bekijken.

 

Als we over heel wat geld spreken, dan gaat het over zo een gemiddelde van 1222 euro dat je jaarlijks kan terugtrekken. Dat scheelt al een pak als je weet dat een beugel of een kroon plaatsen heel wat meer kost. Met geen enkel andere verzekering kan  je zoveel geld terug trekken. Dus je doet er goed aan om eens uit te kijken voor een tandverzekering, zeker als je iets wil laten doen aan je tanden. Ook als je iemand bent die vaak problemen heeft, dan kan zo een verzekering je alleen maar verder helpen. Voor iemand die in zijn jeugd niet omkeek naar zijn of haar gebit is tussen 18 en 55 jaar gewezen op de normale terug betaling. Dat kan je heel wat geld kosten als je een dure ingreep wil  laten doen. Je kan toch een deel van het geld terug krijgen en je tandproblemen oplossen.

 

Het vergt soms wat moed om een afspraak te maken bij een tandarts. Bij sommige mensen schrikt het geluid van de boor af, anderen kunnen niet tegen de verdoving spuit. Maar wat nog akeliger is, is de factuur die je op het eind van het tandartsbezoek kan krijgen. Zij rekenen de volle pot, jij hebt maar één keuze en dat is betalen. Er is nu een regel dat je jaarlijks bij de tandarts moet gaan. Anders krijg je het jaar daarop geen terugbetaling meer. De ziektezorg werd herbekeken en je krijgt alleen maar geld terug als je ook laat blijken dat je zelf je tanden wil laten onderhouden. De meest voorkomende ingrepen zijn tanden trekken, tandsteen verwijderen, pijn wegnemen door ontstekingen weg te nemen, ontzenuwen van een tand en tandvlees verzorging. Maar als je voor een beugel wil gaan of een kroon of brug wil laten betalen, dan komt de gewone mutualiteit niet meer tussen.

 

Laat het dus zo ver niet komen en zorg voor een goede tandverzekering.  Zo kan je alle tandproblemen aanpakken en hoef je je geen zorgen te maken om een lege portefeuille. Waar moet je op letten als je gaat zoeken naar een tandverzekering. Voornamelijk naar wat de verzekering precies dekt. Op zich is het aanbod wel gelijkend, maar de ene verzekering zal meer terug betalen op een beugel dan voor een kroon. Waar dat bij een andere verzekering net andersom kan zijn. Lees het aanbod goed door, en laat desgewenst een vertegenwoordiger langskomen. Zij zullen je de tandverzekering helemaal uitleggen en een duidelijk beeld kunnen scheppen naar kosten en voorwaarden.

 

Een tandverzekering kan je dus alleen maar voordelen brengen. De betaling van je premie kan je jaarlijks of maandelijks doen, hoe je ook maar wenst. Let wel, sommige terugbetalingen lopen vanaf de eerste dag dat je aangesloten bent. Andere maar vanaf het1e jaar. Dit om fraude tegen te gaan. Een mutualiteit wil niet dat je je enkel aansluit om je gebit in orde te maken en na een jaar de verzekering zou opzeggen. Maar laat ons ervan uitgaan dat dat niet het geval zal zijn.

Het is niet voor niets dat tv reclames vol staan met tand verzorgende middelen. Het gebit is misschien wel het laatst waar je aan denkt, maar toch wel zeer belangrijk te noemen. Tandpijn voel je over je ganse lichaam en wil je zo snel mogelijk laten oplossen. Een tandverzekering is de oplossing voor al je tandproblemen en onderhoud van je ganse gebit.
Start hier je aanvraag voor een tandverzekering!

Let op: geld lenen kost ook geld.