Op jacht naar de beste tandverzekering: goedkoper in de tandartsstoel!

Eens je bij de tandarts zit weet je dat je geen leuke tijd tegemoet gaat. De akelige geluiden van de tools die de tandarts gebruikt zijn voor veel mensen een probleem. Maar ook de betaling achteraf is vaak een lastige opdracht. Je verwacht je niet altijd aan hoge kosten. Een foto laten nemen van een tand, tandsteen verwijderen en een algemene controle kan je al heel wat geld kosten. Met de beste tandverzekering kan je die uitgave al volledig terugvorderen.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Mutualiteiten hebben tegenwoordig allemaal een tandverzekering in het aanbod. Dat maakt het makkelijk voor jou om te vergelijken. Dat kan via het internet waar je het aanbod makkelijk kan lezen. Begin eventueel bij de mutualiteit waar je nu aangesloten bent. Het kan handig zijn om al je verzekeringen op een plaats te hebben. In geval van vragen moet je dus maar naar een adres gaan. Of was je al langer van plan om eens te veranderen dan kan je ook naar de andere aanbieders kijken. Het aanbod kan in de meeste gevallen wel hetzelfde zijn.

En dat is dat je maximum 80 % van de kosten ka terugkrijgen met een maximaal bedrag van 1250 euro per jaar. Dat bedrag krijg je terug vanaf het derde jaar dat de verzekering loopt. In het eerste en tweede jaar is dat respectievelijk 300 en 600 euro. Je moet de bedragen dus opbouwen. Hou hier rekening mee als je dure ingrepen wil laten doen aan een van je tanden. Een kroon of een implantaat kost vaak al veel geld. Zonder een tandverzekering betaal je dat bedrag volledig zelf, maar met verzekering is het al veel draaglijker.

Er is ook een wachttijd te doorlopen van 6 en 12 maanden. Dit hangt af van welke ingreep je wil laten uitvoeren. Ga dus niet te overhaast te werk als je iets moet laten doen als de verzekering nog maar pas loopt. Dan moet je de wachttijd doorlopen om iets van terugbetaling te genieten. En op het maximum is dat dus 1250 euro. Meer zal je niet terug krijgen. Maar voor een dure ingreep zoals een implantaat is dit een serieus stuk dat je terugkrijgt.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Een tandverzekering is niet alleen voor mensen met een slecht gebit, het is er voor alle mensen. Want zelfs iemand met een goed gebit kan problemen krijgen met zijn tanden. Als je eens in een stuk appel bijt en er breekt een stuk tand af dan moet je naar de tandarts. Daar krijg je dan te horen dat je een nieuwe kroon nodig hebt en dat is maatwerk. Werk waar dure materialen voor nodig zijn en veel uren die de tandarts nodig heeft om het te maken. Zorg dus dat je vandaag nog de beste tandverzekering kan aanvragen. Het scheelt enorm in de kosten bij de tandarts en dat zal je zien in je portefeuille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.