Dit is de beste tandartsverzekering – vraag hem snel aan!

verzekering

Ben je op zoek naar een tandartsverzekering, dat is een goede keuze, maar wat is nu de beste? Op welke verschillen moet je gaan letten als je eentje wil aanvragen en wat zal het je ongeveer kosten. De beste keuze is uiteraard de goedkoopste tandartsverzekering waar je meeste dekking bij hebt. Je gebit mag op de beste zorgen rekenen, want tandpijn is voor niemand leuk.
Start hier je aanvraag voor een tandverzekering!

Vraag maar eens na bij kennissen en vrienden. De meesten zullen al een tandartsverzekering hebben of er toch al naar geïnformeerd hebben. Het is nog niet zo lang op de markt, dus mutualiteiten zijn er volop reclame voor aan het maken. En dat mag ook wel, want het is een goed artikel waar jij als klant veel voordeel kan uithalen. Je tanden laten onderhouden kost geld, de ziektezorg moet besparen en mutualiteiten willen en zo goed mogelijk aanbod hebben. Dan is het maar normaal dat je een tandartsverzekering afneemt, want jaarlijks kan je tot ongeveer 1222 euro terug krijgen. Dat bedrag kan je dan spenderen aan andere leuke zaken, mooi meegenomen toch?

 

Het is natuurlijk een verzekering voor je eigen tanden zeg maar. Vrienden kunnen enkel hun ervaring geven en aangezien ieder een ander gebit heeft moet je ook naar je eigen situatie kijken. Het is nu al zo dat je tussen 18 en 55 jaar geen uitgebreide terugbetaling geniet bij mutualiteiten. Een aanvullende tandverzekering kan daar wat aan helpen. Het is van groot belang ook tijdens die jaren je gebit te blijven verzorgen. Iedereen heeft al wel eens tandpijn gehad, dan weet je dat het geen pretje is en je daar zo snel mogelijk vanaf wil. Maar soms moet je je tanden laten rechtzetten, of een kroon of brug plaatsen. Dat zijn kostelijke ingrepen waar je heel wat geld aan kwijt bent. Dan kan je terugvallen op een tandartsverzekering en een mooie som geld terug krijgen.

 

Het hangt af van de mutualiteit waar je het meeste geld voor terug kan krijgen. De ene geeft meer terug op een beugel, terwijl de andere meer zal terug geven voor tandvlees problemen bijvoorbeeld. Kijk dat goed na wat het aanbod precies is en hoeveel het je uiteindelijk zal kosten. Je kan ook een tandartsverzekering afnemen nog voor je echt problemen hebt met je gebit. Dan ben je al aangesloten voor als het zover is. Problemen met de tanden kunnen soms plots opkomen. En als je dan iemand bent die niet snel in actie schiet dan kan een tandartsbezoek te laat komen. Met alle gevolgen van dien. Je moet dan niet alleen een andere ingreep laten doen, het zal je ook meer geld kosten. Maar met een verzekering krijg je een deel van het geld terug.

 

Momenteel krijg je voor een gewoon tandartsbezoek een deel van het geld terug. Maar sla je een jaar over, dan krijg je bij een volgend bezoek het jaar nadien minder of geen geld meer terug. De overheid wil dus iedereen aanzetten om jaarlijks een tandartsonderzoek te laten doen. Al was het maar om te horen dat alles ok is. Dan ben je er toch al vanaf en weet je dat je de terug betaling zal krijgen. Maar zoals boven al beschreven, bij andere ingrepen kreeg je sowieso al geen terugbetaling. Laat een tandartsverzekering delen in de kosten.

We kunnen ons dezer dagen voor zowat alles verzekeren, van gewone ziekteverzekeringen tot internetverzekeringen. De auto, huis, brandschade zijn ook al heel normaal geworden uiteraard en soms verplicht. Iedereen wil wel met een mooie auto rijden, maar het gebit vergeten vele mensen. Het lijkt wel een noodzakelijk kwaad. En als we in onze jeugdjaren  het tanden poetsen niet zo nauw namen, dan zijn tandproblemen er zeer snel. Je kan de tijd niet terugdraaien, maar je kan je nu wel goed verzekeren en je gebit geven waar het eigenlijk recht op heeft.

Kies enkele mutualiteiten uit waar je de tandverzekering van wil vergelijken. Ga eens langs op hun kantoor of laat een vertegenwoordiger langskomen bij je thuis om zo alle informatie te krijgen. Dan weet je van naald tot draad waar het over gaat, wat de kosten zijn en hoe de terugbetaling loopt. Voor de kost moet je het niet laten, want je kan een tandverzekering jaarlijks, driemaandelijks of maandelijks betalen. Alle gemak dus voor jou en je tanden!
Start hier je aanvraag voor een tandverzekering!

Let op: geld lenen kost ook geld.