Snel en moeiteloos tandartsverzekeringen vergelijken: dat kan hier!

Tandartsverzekeringen zijn nog vrij nieuw in het aanbod van de mutualiteiten, maar zeker de moeite waard om eens verder te bekijken. Je kan er namelijk heel wat geld terug mee krijgen, want zoals je weet zijn de ingrepen bij een tandarts vaak duur. Zeker als we over een kroon of een implantaat spreken. Dan gaat het over maatwerk en vele werkuren, dan stijgt de factuur altijd natuurlijk. Waarom kan een tandartsverzekering interessant voor je zijn? En kan iedereen het aan aanvragen?

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Een tandartsverzekering kan inderdaad door iedereen aangevraagd worden. Tot de leeftijd van 64 zal je niet geweigerd worden. Het is wel zo, hoe ouder je bent hoe meer je maandelijks moet betalen. Want de kosten voor een tandartsonderzoek kunnen hoger liggen hoe ouder je bent. Maar dan nog heb je meer voordelen aan zo een verzekering. Namelijk dat je de kosten van de jaarlijkse controle terugkrijgt voor 100 %. Dus dat is al mooi meegenomen. Het eerste jaar dat je aangesloten bent kan je tot zo een 300 euro terugkrijgen. Het tweede jaar stijgt dat naar 600 euro en vanaf het derde jaar behaal je het maximum van 1250 euro. Dat is voor alle ingrepen samen per jaar. Op die manier kan je 80 % van de dure ingrepen, want toch al een verschil is. Dat is natuurlijk wel als je jaarlijks naar de controle gaat bij de tandarts. Mocht je dat eens overslaan dan val je terug op 50 %. Maar in de meeste gevallen krijg je gewoon 1250 euro per jaar terug van al je tandartskosten samen.

Mocht je denken dat dat geen hoog bedrag is, dan moet je je maar eens voorstellen dat je het volledig zelf moet betalen. En dan denk je compleet anders natuurlijk. Met een tandartsverzekering moet je de documenten meenemen tot bij de tandarts en ze daar laten invullen. Terug aan de mutualiteit bezorgen en zij maken alles in orde, je krijgt het geld op deze manier terug dus. Van zodra de verzekering loopt hoef je je geen zorgen meer te maken.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Na de inschrijving heb je wel een wachttijd van 6 en 12 maanden, afhankelijk van de ingreep dat je wenst te laten uitvoeren. Hou hier dus rekening mee als je bijvoorbeeld een implantaat nodig hebt, want anders moet je zelf voor de kosten instaan. Je kan alle informatie en voorwaarden uiteraard verkrijgen bij de mutualiteit waar je de tandartsverzekering wil aanvragen. Via het internet of in een kantoor kan je dit allemaal opvragen. Vergelijk gerust ook eens het aanbod tussen de mutualiteiten. Sommige hebben een iets ander aanbod wat het voor interessanter kan maken. Aarzel dus niet te lang om er eentje aan te vragen, van zodra je last krijgt aan een tand kan het snel gaan en een dure ingreep nodig zijn. De kosten kan je beperken door een tandartsverzekering te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.