Vraag hier snel je tandverzekering aan!

verzekering

Een goede tandverzorging is zeer belangrijk. Dat hoeven je misschien niet te zeggen, je zal het al vaak gehoord hebben in de jeugdjaren. Een gezond gebit zorgt er voor dat je beter kan spreken en makkelijker kan kauwen. Maar niet iedereen heeft een goed gebit van nature, de genen spelen hier ook in mee. En ook niet iedereen heeft de middelen om zijn gebit te onderhouden. Een tandverzekering kan je hier zeker bij helpen. Het is nog niet zo bekend maar je hoort het wel zeer vaak in de media verschijnen.
Start hier je aanvraag voor een tandverzekering!

Wat kan je met een tandverzekering doen? Een tandarts bezoek kost je heel wat geld. Voor een gewone consultatie leg je al vaak meer dan 50 euro neer en dan hebben ze nog geen ingrepen gedaan. Je gaat het best jaarlijks naar de tandarts, zo krijg je een deel van je geld terug via je mutualiteit. Met een tandverzekering krijg je nog meer geld terug, maar ook van zwaardere ingrepen zoals tanden trekken, kronen en dergelijke.

 

Een tand laten trekken is niet leuk, het kan niet alleen lastig zijn de dagen nadien, je kan het ook voelen in je portefeuille. Als je naar het ziekenhuis moet gaan, dan kan de factuur nogal oplopen. Maar daar kan je je allemaal tegen verzekeren, en gelukkig maar. Stel je voor dat je echt alles uit eigen zak moet betalen, dan zou je bang hebben om nog tandpijn te krijgen. Tandverzekeringen zijn echt aan een opmars bezig, meer en meer mensen schrijven er zich ook voor in. Je kan er heel wat voordeel mee doen.

 

Als je last voelt dan hebben veel mensen de nijging de afspraak uit te stellen. Dat is uiteraard een verkeerde reflex, want wachten met een tandartsbezoek kan het nog erger maken. Infecties kunnen optreden en dan moet een tandarts misschien nog meer werk uitvoeren om het weer in orde te maken. Hoe moeilijker de ingreep hoe meer het je zal kosten en als je geen tandverzekering hebt, dan is er ook niemand die de kosten op zich zal nemen.

 

Wat kan je verwachten van een tandverzekering. Uiteraard dat ze tussenbeide komt in de kosten van een tandartsbezoek. Maar specifiek kan je verwachten dat je een terugbetaling krijgt bij conserverende behandelingen. Dat zijn de normale ingrepen zoals tandsteen verwijderen, vullingen plaatsen, tanden ontzenuwen en tanden trekken. Tussen de leeftijd van 18 en 55 komt de mutualiteit niet meer tussen, tenzij je een tandverzekering hebt. Ook esthetische behandelingen worden niet vergoed, al is het bleken van tanden een veel gevraagde optie.

 

Andere behandelingen waar een tandverzekering ook in tussen komt zijn parodontale behandelingen. Dat kan gaan van ontstoken tandvlees tot afbraak van het kaakbot en loszittende tanden. Orthodentie, de bekende beugels en blokjes tot en met 40 jaar. En tenslotte ook tandprotheses. Dat zijn kronen, brug of implantaat om je gebit terug op goede orde te krijgen.

 

Om een tandverzekering aan te vragen, kan je de verschillende mutualiteiten eens vergelijken. Op de grote lijnen is het aanbod overal wat hetzelfde, het is maar waar jij het meeste baat bij hebt waar je voor moet kiezen. Het bedrag dat je jaarlijks kan terug trekken is ongeveer 1222euro.  Het hangt dan af van de soort ingreep hoe hoog het percentage zal liggen dat je terug krijgt. Voor een curatieve ingreep of ingreep die te laat komt, krijg je tussen de 50 % en 80 % terug. Met te laat bedoelen we dat je door een slechte verzorging de ingreep moest laten gebeuren.

 

Als je je tanden wil laten rechtzetten door middel van orthodontie dan kan je een vergoeding verwachten van ongeveer 60 %. En dat allemaal met een tandverzekering. Een beugel en dergelijke zijn zeer dure zaken, dus als daar 60 % niet uit eigen zak moet komen dan kan je daar heel wat geld besparen en toch met een mooi glimlach rondlopen.

Het komt er op neer om eens bij je eigen mutualiteit te kijken, wat is het aanbod daarom van tandverzekering. Kijk dan zeker eens naar de andere mutualiteiten want er is een heuse concurrentiestrijd ontstaan. Ook daar is de markt open voor iedereen, dus prijzen zijn competitief geworden. Daar kan jij als consument heel wat geld mee besparen. Dus sla je slag als je  je gebit onder handen wil laten nemen.
Start hier je aanvraag voor een tandverzekering!

Let op: geld lenen kost ook geld.