Dekt jouw zorgverzekering wel elk bezoek aan de tandarts?

We hebben allemaal een zorgverzekering of ziekteverzekering. Deze is verplicht en dekt een groot deel van onze dokterskosten. Als je bij een huisarts moet gaan of in het ziekenhuis moet overnachten dan kan je beroep doen op deze verzekering. Er zijn dan nog aanvullende verzekeringen zoals een hospitalisatieverzekering of een zorgverzekering voor bij de tandarts. Is het interessant om een aparte verzekering te nemen voor tandproblemen? Zeer zeker!

Vraag hier uw tandverzekering aan!

De kosten bij een tandarts zijn vaak niet te onderschatten, zeker als het over duurdere ingrepen gaat zoals een implantaat. Een kroon over je tand laten plaatsen is ook zo een maatwerk. Hier gaan veel werkuren in op en het dure materiaal doet de factuur stijgen. Het is een product volledig op maat van jouw gebit. Niet alleen qua vorm maar ook de kleur moet goed passen. Je kan al gaan denken dat dit dus heel wat zal kosten en zonder tandverzekering mag jij volledig voor de kosten instaan. Als je wel ene verzekering hebt dan worden 80 % van de kosten overgenomen door de mutualiteit, dat is toch een mooi voordeel?

Je kan vanaf het derde jaar dat de verzekering loopt een bedrag jaarlijks terugkrijgen van 1250 euro. Dat is zo een 80 % van de grootste kosten. Toch al een serieus stuk dat je zelf niet meer moet betalen. De kosten voor een implantaat of kroon komen nog hoger, maar jij moet daar maar 20 % van betalen. Het eerste jaar dat de tandverzekering loopt trek je zo een 300 euro terug, het tweede 600 euro. Pas vanaf het derde jaar stijgt het nog eens en dan blijft het stabiel. Dit bedrag is voor alle tandkosten per jaar. Dus daar zit ook een stuk van je jaarlijkse controle bij. Mocht je nog een andere ingreep laten uitvoeren dan zal je ook via dat deel geld terugkrijgen. Als je dus meerdere ingrepen nodig hebt is het een idee om zoveel mogelijk te spreiden. Dan kan je jaarlijks het volledige bedrag gebruiken.

De mutualiteit verwacht ook dat je een wachttijd doorloopt van 6 en 12 maanden, afhankelijk van de ingreep dat je nodig hebt. Op die manier bouw je de verzekering op en kan je geen dure ingreep laten doen vanaf de eerste dag. Ze verwachten dat je de verzekering betaald en pas vanaf het derde jaar krijg je het maximum bedrag van 1250 euro terug.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Bij welke mutualiteit je aansluit is niet zo belangrijk, de bedragen zijn overal wat hetzelfde. Je kan dus bij je huidige mutualiteit blijven, om al je verzekeringen samen te houden. Maar vergelijk het aanbod zeker eens, dat is altijd de moeite waard. Je kan trouwens alles via het internet in orde maken, de inschrijving en dergelijke. Handig dat je hiervoor niet meer naar een kantoor hoeft te gaan, ook al blijft dat steeds een optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.