Een aanvullende tandartsverzekering: absoluut de moeite!

verzekering

Het is zeker en vast de moeite, zo een aanvullende tandartsverzekering. Het gebit is misschien iets waar we niet altijd aan denken. Vele mensen laten na dit degelijk te onderhouden met alle gevolgen van dien. Pas als het te laat is beseft men dat een tandartsbezoek nodig is en dat de pijn niet te harden is. Tandpijn wil niemand, scheve tanden zijn ook geen zicht en een kunstgebit kost heel veel geld.
Start hier je aanvraag voor een tandverzekering!

 

 

Een kunstgebit komt vaak voor, mensen die teveel last hebben van ontstekingen en dergelijke, nemen de beslissing om alle tanden te laten trekken en een kunstgebit te plaatsen. Dit is een dure ingreep, maar eens alles klaar is heb je echt wel een mooie glimlach terug. Kostenplaatje: hoog. Maar met een aanvullende tandartsverzekering kan het betaalbaar worden. Wat zo een verzekering voor jou kan bijbrengen ontdek je hier.

 

Je bent misschien onlangs nog bij de tandarts geweest, een bezoek kost je al snel enkele tientallen euro’s. En dan mag er nog geen ingreep plaatsgevonden hebben. Een foto laten nemen, verdoving of tand laten trekken zijn duur en zie je al snel aan je bankrekening. De standaard ingrepen worden dan wel nog deels terugbetaald door de mutualiteit, maar ook dat is aan het veranderen. Als je een jaar niet naar de tandarts gaat, dan maak je het jaar daarop geen kans op terugbetaling. Dus je bent twee keer in het nadeel. Niet alleen financieel, maar door een jaar over te slaan, kan de staat van je gebit ook niet zo goed zijn. Dat je dan ineens een ingreep nodig hebt, die je misschien vermeden kon hebben.

 

Je laat dus beter niets aan het toeval over, of het kost je nog meer geld. Een aanvullende tandartsverzekering kan je daar bij helpen. Deze komt tussenbeide bij ingrepen waar de gewone mutualiteit niet zal terug betalen. Dat kan gaan van kronen of bruggen plaatsen, beugels, tandwortel problemen enzoverder. Deze kosten lopen echt zeer hoog op en dat kan je maar beter met een aanvullende verzekering bekostigen dan uit eigen zak te betalen. Jaarlijks kan je met een tandverzekering tot zo een 1250 euro terugtrekken. Dit bedrag schommelt uiteraard, de mutualiteiten hun aanbod komt in grote lijnen op hetzelfde neer, maar er zijn wel verschillen op te merken.

 

De ene mutualiteit zal meer terug betalen voor een kroon, dan voor een beugel, en omgekeerd. Wat jij precies nodig hebt op de moment van aanvraag, daar moet je naar kijken. Als je de aanvraag doet dan informeer je goed hoe de verzekering juist in mekaar zit. Je kan trouwens een vertegenwoordiger van een mutualiteit laten langs komen bij je thuis en daar alles bespreken. Als je wil intekenen dan zal de vertegenwoordiger alles in orde maken. Jij hoeft voor een overstap niets meer te doen. Behalve een handtekening plaatsen.

 

Sommige ingrepen worden vanaf de eerste dag terug betaald, anderen pas na een jaar. Ook dat is iets wat je onmiddellijk moet weten natuurlijk. Stel dat je een ingreep nodig hebt die zo snel mogelijk moet plaats vinden, dan kan je niet meer zo lang wachten. Een aanvullende tandartsverzekering komt bovenop de andere kosten die je hebt voor je ziekteverzekering. Vaak kan je dit maandelijks betalen zodat je het amper voelt.

 

Maar vergelijk goed, want dan kan je je nog wat geld uitsparen. Je hoeft niet de duurste tandverzekering te nemen als die het minste terug betaald. Zoek naar een gulden middenweg. Je portefeuille en je gebit zullen je dankbaar zijn. Laat je niets te snel aanpraten, maar vergelijk en luister goed naar het aanbod dat de mutualiteiten hebben.

Het kan soms zo snel gebeuren, een beetje last in een tand. Je denkt dat het wel zal overgaan. Een pijnstiller nemen en je hebt er geen last meer van. Maar het probleem is daarmee nog lang niet weg. Zonder ingreep kan het nog erger worden, tot de tand misschien helemaal verloren is. Als een tand moet getrokken worden dan is er geen weg terug. Je bent dan wel verlost van de pijn, maar een opening in je mond zorgt weer voor andere problemen. Verzorg je gebit dus met de meeste zorg en kies voor een goede aanvullende tandverzekering. Het aanbod is nu optimaal voor vele mensen, dus maak er gebruik van.  Je zal nog zo graag je tanden bloot lachen.
Start hier je aanvraag voor een tandverzekering!

Let op: geld lenen kost ook geld.