Je tandartsverzekering vergelijken met de markt: kan jij besparen?

Door een tandverzekering te vergelijken kan je snel zien welke mutualiteit het beste aanbod heeft. Ook al zijn er niet veel verschillen op te merken, op die manier zie je waar het precies om gaat. Het algemeen aanbod is dat je na drie jaar 1250 euro per jaar terug krijgt voor ingrepen aan je gebit. Dat is het maximum per jaar, maar dat scheelt toch al heel wat. Anders moet je dat bedrag zelf betalen en dat merk je snel aan je portefeuille.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Het eerste jaar dat de verzekering loopt krijg je nog maar 300 euro terug. Dat is toch al voldoende om de jaarlijkse controle volledig terug te krijgen. Want dat zit in de verzekering verwerkt dat je het 100 % terugkrijgt, elk jaar weer. Het is ook de bedoeling om jaarlijks die controle te doen. Op die manier blijft je gebit in goede staat en kan er snel ingegrepen worden mochten er zich toch problemen voordoen. Een klein gaatje kan snel een groot probleem worden en voor heel wat pijn zorgen. Vaak met ernstige gevolgen als je niet snel laat nakijken.

Een tandarts ziet snel wat er aan de hand is en kan ook een passende oplossing geven. Soms is een foto nodig om dieper te kunnen kijken, of een doorverwijzing naar een specialist kan ook nodig zijn. Een tand die moet getrokken worden zal nooit meer terugkomen, dus zorg er goed voor, zodat je zo lang mogelijk een goed gebit hebt. Dat je je wijsheidstanden moet laten trekken, dat komt bij veel mensen voor en kan als normaal gezien worden. Als je de kosten hiervan zelf moet betalen dan merk je snel hoe hoog de factuur kan oplopen. Laat het zover niet komen dankzij een tandverzekering.

De mutualiteiten stellen dat je 80 % kan terugkrijgen van de kosten als je de jaarlijkse controle niet overslaat. En je moet natuurlijk de verzekering aanvragen. Pas vanaf de wachttijd van 6 en 12 maanden kan je ook voor duurdere ingrepen zoals een implantaat van de verzekering genieten. Het derde jaar van de verzekering kan je voor een maximum van 1250 euro aan tandartskosten terugkrijgen. Toch een aanzienlijk bedrag dat je zelf niet moet betalen. Laat dus niet na om de tandverzekering zo snel mogelijk aan te vragen.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

De aanvraag en aansluiting van de verzekering kan je eventueel al via het internet in orde maken. Je hoeft alleen je gegevens door te sturen en de mutualiteit maakt alles in orde. Als je liever persoonlijk contact hebt dan kan je steeds naar een kantoor in de buurt gaan. Daar helpt een medewerker je zeker verder met alles. Je zal blij zijn als alles achter de rug is en je van de verzekering kan genieten. Bij problemen aan je tanden hoef je dan niet meer te vrezen, van de tandpijn maar ook niet van de kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.