Waarom je absoluut een verzekering voor je tanden nodig hebt!

Moeten we wel nog de vraag stellen waarom je een verzekering voor je tanden nodig hebt? Ben je in de laatste periode naar een tandarts geweest? Hoeveel heb je daar moeten betalen? Heb je het volledige bedrag terug gekregen van je gewone verzekering? Waarschijnlijk niet. Tijd om daar wat aan te doen, want het geld groeit niet aan de bomen, dus als je daar iets aan kan doen dan mag je niet wachten. Zo kan je met een verzekering tanden goed beschermen. Kleine gaatjes laten opvullen of implantaten laten plaatsen, beide kosten geld maar je kan er een deel van terugkrijgen.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

De tandenverzekering bestaat al even maar pas de laatste jaren komt dit echt meer en meer aan bod. Mensen zijn bewust geworden van de kosten die ze hebben bij een tandarts en willen zich daar graag voor verzekeren. Het kan niet zijn dat je geld moet uitgeven om het nooit meer terug te zien. Dat is net het nut van een verzekering. Mocht er ooit iets zijn dan kan je de gemaakte kosten terugvorderen. Uiteraard kost een tandenverzekering geld, maar je krijgt dat grotendeels terug. Zo is de jaarlijkse controle bij de tandarts al voor 100 % terugbetaald. Als je daar een halfuurtje binnen bent voor een foto, tandsteen verwijderen en controle van het gebit ben je al een bedrag kwijt tussen 50 en 100 euro. Dat bedrag krijg je dus volledig terug als je een verzekering hebt.

Dus waarom zou je die inspanning niet doen? Het komt je portefeuille ten goede en als er duurdere ingrepen zijn dan kan je die ook laten terugbetalen via de verzekering. Het is wel zo dat je voor bruggen, kronen en implantaten een wachttijd moet doorlopen van 6 of 12 maanden afhankelijk van de ingreep. Dit zijn dure veranderingen aan je gebit omdat er gebruik gemaakt wordt van dure materialen. Ook de werkuren van de tandarts komen hier nog bovenop en dat is ook niet goedkoop. Als je de jaarlijkse controle steeds doet dan krijg je 80 % van die kosten terug, met een plafond van 1250 euro. Dat plafond krijg je bij de meeste mutualiteiten vanaf het derde jaar. De eerste twee jaren krijg je een lager bedrag terug. Je bouwt de verzekering dus als het ware op. Maar dat hoeft geen rol te spelen, want zo een tandverzekering neem je voor de rest van je leven. Er kan altijd iets gebeuren en als die dag er is heb je maar beter een verzekering voor je tanden.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Informeer bij je huidige mutualiteit hoeveel de kosten zijn voor de tandverzekering en maak de aansluiting in orde. Van zodra de aansluiting er is krijg je dus al het geld van de jaarlijkse controle terug. Dat scheelt vaak al een hoop voor veel gezinnen. Een tandverzekering moet je niet zien als een last, maar als een hulpmiddel voor je uitgaven. Ingrepen aan je gebit kunnen echt een doorslag geven op een budget. Met een verzekering ben je daar van verlost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.