Opgelet: tandverzekeringen bieden niet altijd een goede dekking!

Veel mensen zijn nog sceptisch als het over tandverzekeringen gaat. Maar is dat wel nodig? Wat verwacht je van een verzekering? Dat ze de kosten dekt die je maakt. In dit geval gaat het over een ingreep aan je gebit. Iedereen weet dat een bezoek aan de tandarts veel kan kosten. Zelfs nog maar voor een controle kan het al hoog oplopen. Als er een foto moet genomen worden bijvoorbeeld, dat is al een kostenmaker. Is een tandverzekering dan een goede optie om erbij te nemen en gedekt te zijn voor deze kosten? Of blijft het eender en hou je je beter bij de gewone ziekteverzekering?

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Het is zo dat de gewone ziekteverzekering al heel veel dekt. Als je bij een gewone dokter langsgaat voor een consultatie dan krijg je ook een deel van je geld terug. Dat hebben we zo al jaren geweten. Maar kan die ziekteverzekering er ook nog eens de tandartskosten bijnemen? Is het systeem niet teveel uitgemolken, vandaar dat mutualiteiten een aparte tandverzekering hebben aangeboden. Voor de duurdere ingrepen heb je sowieso al geen terugbetaling, die moet je uit eigen zak betalen. Dan hebben we het over bruggen, kronen en implantaten. Die heb je nodig als er echt iets verkeerd gegaan is met je gebit. Bijvoorbeeld enkele tanden moeten laten trekken na een val. Het ‘gat’ in je gebit kan je dan weer laten opvullen door deze oplossingen. Maar aangezien het hier over maatwerk gaat zijn de kosten ook navenant. Denk maar aan hoge uurlonen van de tandarts en duur materiaal. Het moet duurzaam zijn en in je gebit passen qua vorm en kleur. Daar gaan heel wat uren over om een goed resultaat te behalen.

Het is inderdaad wel zo dat je nooit 100 % van de kosten terug krijgt. Enkel met een jaarlijkse controle, want daar krijg je het bedrag wel volledig terug. Maar van zodra er duurdere ingrepen moeten gebeuren dan krijg je maar maximum 80 % of 1250 euro terug van de mutualiteit. Dat bedrag is momenteel het plafond en dat krijg je ook pas terug vanaf het derde jaar in de meeste gevallen. De eerste twee jaar bouw je het allemaal nog wat op en krijg je een lager bedrag terug. Het is ook zo dat 1250 euro voor alle uitgaven aan je tanden het totaalbedrag is. Dus heb je een jaarlijkse controle gedaan én een implantaat laten plaatsen dan gaan die twee uitgaven op in het bedrag.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Zoals je wel weet zijn die uitgaven vaak zeer duur en kosten ze je heel wat geld. Is het dan een voordeel dat je toch nog een deel terug kan ontvangen? Ons lijkt van wel, want in het andere geval krijg je helemaal niets terug. En dan kost het je nog een pak meer en het moet allemaal van jouw rekening komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.