Waar moet je op letten bij een goedkope tandartsverzekering?

Een goedkope tandartsverzekering is iets wat je zeker moet hebben. Je spaart geld uit door een verzekering aan te vragen aan de beste voorwaarden. En als je een dure ingreep aan je gebit moeten laten uitvoeren spaar je ook uit want je krijgt een groot deel van je geld terug. Maar waar moet je precies op letten en waar vraag je de tandartsverzekering het best aan?

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Een jaarlijkse controle bij de tandarts is het uiterst minimum dat je moet doen. Daar kan de tandarts controleren of er problemen zijn met je gebit en indien nodig direct ingrijpen. Is er niets aan de hand, dan ben je er snel vanaf. Maar zijn er toch problemen dan heb je een ingreep nodig. Dat kan een opvulling van een tand zijn, een tand laten trekken of nog erger. Kronen en bruggen laten plaatsen voor tanden die niet meer te redden zijn. Bij zulke ingrepen heb je ook al hogere kosten omdat ze op maat moeten gemaakt worden en er moet duurzaam materiaal aan te pas komen. De tandarts zal je precies weten te zeggen wat het kost. Of je doorsturen naar een specialist die dit voor je verder zal behandelen.

En hier komt een tandartsverzekering zeker van pas. Omdat je dan een groot deel van de kosten terug zal zien. Er is echter bij de aansluiting wel een wachttijd te doorlopen. Deze gaat van 6 tot 12 maanden afhankelijk van de ingreep die je moet laten doen. Voor een normale ingreep zoals tandsteen verwijderen, wat de tandarts bij de jaarlijkse controle doet, ben je voor 100 % gedekt. Maar een brug, kroon of implantaat, daar moet je de wachttijd doorlopen van 12 maanden vooraleer je een terugbetaling kan genieten. En die terugbetaling is vaak aan 80 % van de kosten. Je moet dus zelf nog een deel betalen, maar wel het kleinste deel uiteraard. Zonder de goedkope tandartsverzekering zou je alles uit eigen zak moeten betalen, dat is voor veel mensen een te hoog bedrag.

Informeer daarom eens bij je mutualiteit wat de kosten zijn van een tandartsverzekering. Vraag dan ook direct wat de voorwaarden zijn om je aan te sluiten, hoelang de wachttijden bedragen en wat de kosten per maand zijn. De jaarlijkse controle is 100 % gedekt, dus die uitgave vervalt al met een tandartsverzekering. Dan is de verzekering al voor een deel terug. Dus als er dan nog duurdere ingrepen volgen, dan heb je altijd een voordeel met de verzekering.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Bekijk ook eens wat de voorwaarden en kosten bij andere mutualiteiten zijn. Door de kosten te vergelijken zal je snel merken waar je de beste aanbieder kan vinden. Een ding is zeker, maak de verzekering zo snel mogelijk in orde. Zelfs al heb je een perfect gebit, er kan altijd iets gebeuren waardoor je een ingreep moeten laten uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.