De ultieme verzekering voor uw gebit: vind hier je tand verzekering!

Wil jij ook tot 1250 euro per jaar aan terugbetaling voor ingrepen aan jouw tanden? Dan moet je dit artikel zeker verder lezen. We weten allemaal dat tandartsbezoeken duur kunnen uitvallen. Zeker als er dure ingrepen moeten gebeuren zoals kronen en bruggen plaatsen, implantaten, kunstgebit. Het gaat hier dan over maatwerk en dure materialen die jij moet betalen. Samen met de uurlonen van de specialist of tandarts heb je een factuur die hoog zal uitvallen. Dan is een tand verzekering echt wel nodig want je kan tot 80 % van de kosten terug zien.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Een tand verzekering is voor iedereen interessant. Mensen met een slecht gebit hebben er meer baat bij dan mensen met een perfect gebit. Maar iedereen kan het meemaken, je bijt in een appel en er breekt een stuk tand af. Als die tand in het gezichtsveld zit dan wil je die zo snel mogelijk laten maken. Een tand groeit niet terug, dus die moet op andere manier aangepakt worden. Eventueel een kroon laten overplaatsen, dan zie je niets meer van de afgebroken tand. Je bent dan wel een hoop geld kwijt want dit is maatwerk welke veel geld kost. Heb je dat geld niet direct staan, dan kan je er altijd voor sparen of de tand verzekering zijn werk laten doen.

Vanaf de aansluiting heb je voor deze dure ingrepen wel een wachttijd te doorlopen. Dat wil zeggen dat je dus niet van bij de eerste dag beroep kan doen op de verzekering. Het is vaak pas mogelijk na 6 of 12 maanden dat je geld kan terug krijgen voor een kroon, brug, implantaat of andere dure ingreep. Wat wel van bij de eerste dag gedekt is, is het jaarlijks bezoek aan de tandarts. Dat kan ook al een aardig bedrag worden als je bijvoorbeeld tandsteen moet laten verwijderen of een foto laten maken van een tand waar problemen mee zijn. Een bezoek bij de tandarts kost je altijd geld, maar met de tand verzekering valt de kost van de jaarlijkse controle wel al weg.

Er zijn nu wel heel wat aanbieders van tandverzekeringen, dus je hebt eigenlijk de keuze waar je deze wil aanvragen. Je kan eens kijken bij je huidige mutualiteit, maar vergeet ook de andere niet. De prijzen zijn op veel vlakken gelijkend, maar de verzekering zelf kan hier en daar verschillen. Je wil vooral een tand verzekering op maat van jouw gebit. Heb je voldoende met een jaarlijkse controle, of heb je vaak problemen met je gebit en dus andere ingrepen nodig? In beide gevallen is een tandartsverzekering aan te raden. Het drukt de kosten en dat is het voornaamste.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Bekijk het aanbod online en surf naar de websites van de mutualiteiten, je zal snel zien hoe het aanbod in mekaar steekt en waarvoor je je kan verzekeren. De ingrepen staan per categorie vermeld en de terugbetalingen staan er ook altijd bij. Op die manier weet je precies wat je moet betalen en wat je kan terug krijgen na een ingreep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.