Dure tanden? Verleden tijd! Met een zorgverzekering naar de tandarts!

Een zorgverzekering voor de tandarts moet je zeker in huis halen. Het is financieel interessant voor jaarlijkse controles en grote ingrepen. Je wil het niet meemaken om een implantaat of een kroon te laten plaatsen zonder de zorgverzekering. De kosten lopen dan hoog en die moet je zelf volledig betalen. Ga op zoek naar de aanbieders van deze verzekering en vergelijk er zoveel mogelijk. Op die manier kan je bekijken wat het aanbod is en alles zo goed mogelijk vergelijken.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

De ene mutualiteit is de andere niet en de kosten voor een zorgverzekering kunnen verschillen. Ook waarvoor je precies een verzekering neemt kan op details aankomen. Het is wel een feit dat je voor ingrepen aan je gebit de verzekering kan aanspreken. Ook voor de jaarlijkse controle dus. Hiervoor kan je 100 % van de kosten terugkrijgen. Voor duurdere ingrepen zoals een implantaat, kunstgebit, kronen en bruggen krijg je 50 % tot 80 % terug. Als je jaarlijkse controles doet krijg je 80 % terug van het geld. Sla je eens een jaar over dan val je terug op 50 %. Ook al lijkt dat een pak minder, de totaalfactuur ligt dan een pak hoger. Dus elke terugbetaling is mooi meegenomen voor jou.

Hou er wel rekening mee dat je een wachttijd moet doorgaan. Vaak 6 tot 12 maanden afhankelijk van de ingreep. Dus wat wil zeggen dat je niet van bij de eerste dag na aansluiting al kan genieten van de maximale terugbetaling. Je moet dit opbouwen en pas na 3 jaar krijg je het maximum terug bij een duurdere ingreep. Dus ben je iemand met een slecht gebit en weet je dat je in de komende jaren nog zaken moet laten doen, neem dan nu al een zorgverzekering van de tandarts, het zal je heel wat helpen.

De kosten bij een tandarts zijn vaak niet te onderschatten. Een kroon plaatsen is echt maatwerk en er worden dure en duurzame materialen gebruikt. Dat laat de eindfactuur een stuk de hoogte in gaan en daar komen de werkuren van de tandarts ook nog eens bij.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Kijk als eerste stap bij je huidige mutualiteit eens, wat de kosten daar zijn. Het kan gebeuren dat je daar meteen goed zit en de aansluiting van de zorgverzekering in orde kan maken. Ga je toch voor het goedkoopste aanbod, dan moet je andere mutualiteiten vergelijken en daar een overstap naar wagen. De kosten zijn maandelijks of jaarlijks te betalen, en hopelijk heb je de verzekering niet vaak nodig. Ingrepen aan een gebit zijn nooit aangenaam. Maar als ze dan toch nodig zijn dan kan je beroep doen op de verzekering en zo dus de kosten drukken. Dan moet je niet meer vrezen als je op controle gaat naar de tandarts. Het financieel aspect is dan al in orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.