Waar kunt u in België terecht voor het afsluiten van een tandverzekering?

Voor uw tanden moet u goed zorgen. Uw gebit is namelijk een kostbaar bezit. Zonder tanden zouden we bijvoorbeeld niet in staat zijn om op ons voedsel te kauwen en ook praten is een stuk lastiger zonder gebit. Naast de standaard twee keer per dag poetsen, is het daarom belangrijk om regelmatig een bezoek aan uw tandarts te brengen voor een controle van het gebit. De tandarts bekijkt dan de staat van uw gebit, checkt of er gaatjes of andere problemen zijn en zo ja, dan lost hij deze problemen op of verwijst hij u door naar een specialist.
Start hier je aanvraag voor een tandverzekering!

Problemen met uw tanden

U kunt zich vast wel voorstellen dat wanneer bij een bezoek aan uw tandarts blijkt dat er een probleem is met uw gebit, dit nogal eens veel geld zou kunnen kosten. Wanneer er een ingewikkelde ingreep moet worden uitgevoerd of wanneer u bijvoorbeeld doorgestuurd zou worden naar een orthodontist, een parodontoloog of een stomatoloog, dan kunnen de rekeningen wel eens hoog oplopen. Vanuit de overheid ontvangt u weliswaar een standaard basisdekking voor tandzorg, maar vaak blijkt dat deze dekking niet voldoende is om ingewikkelde ingrepen te kunnen financieren. Om te voorkomen dat u in die gevallen zelf diep in de buidel moet tasten, is het verstandig om een tandverzekering af te sluiten.

Verschillende aanbieders van tandverzekeringen

Een tandverzekering kunt u natuurlijk bij verschillende aanbieders afsluiten. Het is dan ook altijd goed om van tevoren alle verschillende aanbieders te vergelijken op het gebied van prijzen en voorwaarden van de verzekering. Wij zetten hier een aantal verzekeringen voor u op een rijtje.

DKV

DKV biedt een Plan Tandzorg waarbij u verzekerd bent voor tandartsbezoeken, orthodontische behandelingen, parodontale behandelingen en prothetische behandelingen (tandimplantaten, kroon- en brugwerk, inlay onlay enzovoorts). Deze behandelingen worden tot 80% van het totale bedrag terugbetaald aan u na tussenkomst van de wettelijke ziekteverzekering. Bovendien garandeert DKV dat er geen wachttijd is voor conserverende behandelingen, prothetische behandelingen, jaarlijkse controle en pasgeborenen. De premie die u betaalt voor deze verzekering is afhankelijk van een aantal factoren. Voor meer informatie hierover kunt u het beste de website van DKV raadplegen

ONVZ zorgverzekeraar

Bij zorgverzekeraar ONVZ kunt u kiezen uit verschillende verzekeringen wanneer het om tandzorg gaat. Zo zijn er de Tand A, de Tand B, de Tand C en de Tand D verzekering waarbij Tand A de basis verzekering is en Tand D de meest complete verzekering. Bij Tand A wordt bijvoorbeeld 75% van uw tandartskosten vergoed, tot een maximum van €250 per jaar, terwijl bij Tand D 100% van uw tandartskosten worden vergoed tot een maximum van €1500 per jaar. Welke verzekering het beste bij u past, is dus afhankelijk van uw wensen.

Start hier je aanvraag voor een tandverzekering!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.