Wat is een tandverzekering en waarom sluit u best een tandverzekering af?

Uw gebit is een kostbaar bezit. Ons gebit bepaalt voor een groot deel de uitstraling van ons gezicht en bovendien is het gebit ook nog eens zeer functioneel. Zonder gebit zouden we immers niet in staat zijn om op ons voedsel te kauwen, en ook praten wordt een stuk moeilijker wanneer u geen gebit meer heeft. Het is dus zaak om goed voor uw gebit te zorgen en op tijd de benodigde controles uit te laten voeren.
Start hier je aanvraag voor een tandverzekering!

Invloeden van buitenaf

Ongeacht of u nu wel of niet goed voor uw gebit zorgt, ons gebit krijgt dag in dag uit heel wat te verduren. Wat dacht u bijvoorbeeld van de zuren die bijvoorbeeld in frisdrank of vruchtensap zitten? Die tasten het glazuur van uw tanden aan. Ook door medicijngebruik kan de glazuurlaag van uw tanden worden aangetast, waardoor uw tanden gevoeliger worden voor gaatjes en dergelijke. Daarnaast schuilt gevaar natuurlijk altijd in een klein hoekje en kan het zomaar zo zijn dat u tijdens het sporten of bij een verkeersongeval ongelukkig terecht komt, waardoor uw gebit beschadigd raakt.

Op controle of voor spoedreparaties

Als u goed voor uw gebit wilt zorgen, is het belangrijk om naast het tweemaal daags poetsen van de tanden, ook regelmatig een bezoek te brengen aan de tandarts voor een controle van het gebit. Daarnaast kan het zomaar zo zijn dat er complicaties ontstaan waardoor u een extra afspraak zult moeten maken, of misschien zelfs wel een bezoek zult moeten brengen aan een orthodontist, een paradontoloog of een stomatoloog. Wanneer dit het geval is, wilt u natuurlijk wel goed verzekerd zijn. U wilt immers niet voor onaangename verrassingen komen te staan wanneer de rekening van de tandspecialist op de deurmat valt.

Een aanvullende tandverzekering

De overheid voorziet een basisdekking voor tandzorg voor alle burgers. Het is echter zo dat de kosten voor tandzorg vaak vrij hoog uitvallen door de technologische ontwikkelingen die de tandzorg doormaakt. Daardoor is het vaak zo dat de kosten voor een bezoek aan een tandspecialist hoger uitvallen dan het bedrag dat door het ziekenfonds wordt uitgekeerd aan u. Daarom raden wij u aan om altijd een aanvullende tandverzekering af te sluiten, zodat u nooit voor onaangename verrassingen zult komen te staan. Hoe eerder u een tandverzekering afsluit, hoe lager de premie is. Op jongere leeftijd is een dergelijke verzekering niet alleen goedkoper door de premie, maar ook doordat jongeren doorgaans minder gebitsproblemen hebben dan ouderen. Als u pas op latere leeftijd besluit om een tandverzekering af te sluiten, kan het zomaar zijn dat bepaalde tanden uitgesloten worden van verzekering doordat de tanden al te beschadigd zijn, of dat u helemaal geweigerd wordt en dus niet in aanmerking komt voor een tandverzekering. Zorg dus dat u er vroeg bij bent.

Verschillende tandverzekeringen in België

Een tandverzekering kunt u natuurlijk bij verschillende aanbieders afsluiten. Het is dan ook zaak om voordat u besluit om met een bepaalde partij in zee te gaan, eerst alle verschillende aanbieders op een rijtje te zetten, zodat u eenvoudig de kosten en de voorwaarden van de verschillende verzekeringen kunt vergelijken. Zo weet u altijd zeker dat u de juiste verzekering heeft afgesloten als u eenmaal een keuze heeft gemaakt.
Start hier je aanvraag voor een tandverzekering!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.