Wat zit er allemaal inbegrepen bij een tandverzekering?

Een extra tandverzekering afsluiten is van groot belang. De overheid voorziet weliswaar in een standaard basisdekking voor tandzorg, maar als u echt problemen krijgt met uw gebit, dan is deze dekking vaak al niet meer voldoende om alle kosten te dekken. Wij raden u dan ook ten zeerste aan om een aanvullende tandverzekering af te sluiten bij een zorgverzekering.
Start hier je aanvraag voor een tandverzekering!

Vergelijk verschillende zorgverzekeringen

Als u eenmaal heeft besloten om een aanvullende verzekering voor tandzorg te nemen, dan wilt u natuurlijk wel graag weten waar u dat het beste kunt doen. Want welke zorgverzekeraar biedt u de laagste prijs en waar krijgt u de beste voorwaarden? Dat zijn allemaal vragen die van belang zijn wanneer u gaat kijken naar een aanvullende verzekering voor tandzorg. Wat er precies allemaal inbegrepen is bij een tandverzekering verschilt per zorgverzekeraar. Daarom hebben wij voor u even de voorwaarden van een aantal grote zorgverzekeraars op een rijtje gezet, zodat u alvast een idee kunt krijgen van de verschillen onderling.

DKV

Bij DKV wordt tot 80% van uw tandartskosten terugbetaald aan u door de zorgverzekeraar na tussenkomst van de Belgische wettelijke ziektekostenverzekering. De behandelingen die onder andere vergoed worden door DKV ,zijn conserverende behandelingen als vullingen en dergelijke, prothetische behandelingen als tandimplantaten, kroon- en burgwerk en dergelijke, orthodontische behandelingen (hiervoor geldt een wachttijd van 36 maanden) en parodontale behandelingen (hiervoor geldt een wachttijd van 12 maanden). De premie die u betaalt, is afhankelijk van een aantal factoren. Voordat u een verzekering af kunt sluiten bij DKV, zult u onder andere eerst uw gebit moeten laten controleren door een tandkundige.

Securex

Bij Securex bent u voor de volle honderd procent vergoed tegen kosten voor mond- en tandzorg, parodontaal onderzoek, tandsteenverwijdering, profylactische reiniging, dichtingen voor barstjes en gaatjes en preventieve raadplegingen. Voor andere ingrepen kunt u ook rekenen op een tandverzekering. Zo krijgt u tot 60 procent vergoed voor orthodontische behandelingen, 50 tot 80 procent voor prothesen, implantaten en parodontologie en ook 50 tot 80 procent voor curatieve zorg, mondradiologie, tandextracties en kleine mondchirurgie. Voor overige voorwaarden en premies kunt u het beste de website van Securex raadplegen.

ONVZ zorgverzekeraar

Bij ONVZ kunt u kiezen uit verschillende pakketten voor uw aanvullende tandverzekering. Zo kunt u kiezen uit Tand A, Tand B, Tand C en Tand D. Deze verschillende verzekeringen verschillen onderling in de dekking die ze bieden en de premies die u ervoor moet betalen. Zo is de Tand A de meest basic verzekering waarbij u tot 75 procent van uw tandartskosten vergoed krijgt tot een maximum van €250 per kalenderjaar. Bij de meest complete tandverzekering, Tand D, krijgt u de volle 100 procent van uw tandartskosten vergoed tot een maximum van €1500 per kalenderjaar.

Start hier je aanvraag voor een tandverzekering!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.