Snel en eenvoudig de aanvullende tandartsverzekering vergelijken!

Dankzij het internet kunnen we tegenwoordig heel wat diensten en producten vinden. Maar vaak is de eerste stap de verschillende aanbieders vinden en vergelijken. Op die manier ben je zeker dat je aan de beste voorwaarden een nieuwe dienst kan aanvragen. Om alle aanbieders van mekaar te onderscheiden moet je ze dan ook op dezelfde eigenschappen bekijken. Een aanvullende tandartsverzekering vergelijken is dan ook nodig als je de beste zorgen voor je gebit wil.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Er zijn heel wat verschillende aanbieders van tandartsverzekeringen, dus welke is de beste? Dat hangt wat af van jouw wensen. Je kan om het vergelijk te starten eerst bij je eigen mutualiteit kijken wat hun aanbod is. Daar heb je waarschijnlijk al een standaard ziekteverzekering lopen en mogelijk ook een hospitalisatieverzekering. Wens je daar nog een tandartsverzekering bij dan kan je de info van de website halen. Je kan uiteraard altijd een afspraak maken in een kantoor om je daar te laten bijstaan. Maar via het internet lukt het ook en dat gaat in veel gevallen gewoon sneller.

Je zal heel wat benamingen zien staan en bedragen die je jaarlijks kan terug krijgen bij ingrepen aan je gebit. Zo is er om te beginnen de wachttijd van 6 en 12 maanden die je moet doorlopen voor ingrepen aan bruggen, kronen en implantaten. Dit zijn duurdere ingrepen met veel maatwerk en dure materialen en dat zie je snel aan de factuur. Voor deze zaken zal de verzekering nog niet alles dekken van in het begin. Na 3 jaar kan je jaarlijks 1250 euro terug krijgen, dat is het maximaal plafond voor alle ingrepen samen. Hier zit dus ook het bedrag in voor de jaarlijkse controle. In de meeste gevallen zal je dit niet jaarlijks nodig hebben, maar er bestaat toch een kans dat er op korte tijd veel kosten zijn.

Mensen met problemen aan het gebit moeten vaker bij de tandarts, bijvoorbeeld om tandsteen te laten verwijderen. Maar al die kosten komen dus in het maximum budget. Als er dan een grotere kost is dan zal de terugbetaling niet meer volledig zijn. Je moet trouwens jaarlijks naar de controle gaan om aanspraak te maken op 80 % van de terugbetaling. Ga je niet naar de controle dan val je terug op 50 %.

Iedereen kan trouwens een aanvullende tandartsverzekering verkrijgen. En dat tot je 64e levensjaar, vanaf dan val je terug op je gewone ziekteverzekering. Denk niet dat jij het niet nodig hebt omdat je nog een goed gebit hebt. Je kan morgen een ongeval hebben of in een hard stuk appel bijten en er kan een tand afbreken. Dan wil je aanspraak kunnen maken op terugbetaling want de kosten lopen dan serieus op.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Begin dus vandaag nog met een aanvullende tandartsverzekering vergelijken, het kan je alleen maar winst opleveren. Voor je gebit moet je de beste zorgen hebben, en dat begint bij een goede verzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.