Ga niet naar de tandarts zonder verzekering! Dit is waarom!

Een tandarts verzekering moet je tegenwoordig echt wel hebben. Waarom? Omdat je er een deel van je geld door terug ziet. Een bezoek aan de tandarts kan je heel wat kosten. En die kosten wil je zelf niet dragen natuurlijk. Informeer bij je mutualiteit hoe de vork in de steel zit en vraag de verzekering dan ook snel aan. Op die manier kan je dit jaar nog de jaarlijkse controle terugbetaald krijgen en dat is toch al een mooi voordeel. Heb je een goed gebit of net niet? Eigenlijk maakt het niet zo veel uit want de tandarts verzekering is er voor iedereen.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Mensen met een mooi gebit hebben ook baat bij een verzekering voor de tanden. Net omdat het plots kan gebeuren dat je pijn hebt aan een tand. De tandarts kan je dan snel onderzoeken en een oplossing bieden. Maar stel dat je een ongeval hebt, je loopt ergens tegenaan of je bijt in een hard stuk voedsel, dan moet je wel een snelle oplossing hebben. Een brug of een kroon kan dan gemaakt worden, maar dat kost heel wat geld. Dure materialen, een duurzame oplossing en de werkuren van de tandarts maken een hoge factuur.

Gelukkig kan je met de verzekering beroep doen op terugbetaling van die kosten. Hoe zit het in mekaar? Je krijgt bij aanvang steeds 100 % terug van de jaarlijkse controle en het eerste jaar heb je recht op een totaal van 300 euro terugbetaling. Het tweede jaar is dat een verdubbeling van 600 euro en pas in het derde jaar kom je op ongeveer 1250 euro per jaar. Dat bedrag is dan voor alle uitgaven die je jaarlijks zal doen aan je gebit. Dit is trouwens een plafond, hoger kan niet. Mutualiteiten geven ook aan dat ze 80 % terugbetalen, met 1250 als maximum per jaar. Het lijkt niet veel, maar het scheelt toch veel in jouw portefeuille. Het klopt wel dat je zelf nog een deel moet betalen, maar beter dat dan de volle pot te moeten neertellen.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Je kan ervan uitgaan dat de tandarts verzekering je voor een groot stuk vooruithelpt. Dankzij deze verzekering hoef je niet meer na te denken als je naar een tandarts gaat. Voor veel mensen is dit een struikelblok en ze laten dan liever hun gebit slecht worden dan naar een tandarts te gaan. Ook al om de lastige instrumenten te ontlopen die daar gebruikt worden. Maar aangezien we allemaal heel wat kosten hebben maandelijks, willen we de tandarts kosten vaak niet uitgeven. We lopen wel met pijn aan de tanden verder en we verbijten het. Maar dat kan niet de bedoeling zijn. Bijt even door en maak de tandartsverzekering in orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.