Ontdek hier de extra tandverzekering! Gratis informatie aanvragen!

Als het op je eigen gezondheid aankomt dan mag je niet besparen op het afsluiten van een extra tandartsverzekering. De kost valt heel goed mee tegenover wat je ervoor terugkrijgt. En dat is jaarlijks een vast bedrag afhankelijk van de ingrepen die je moet laten uitvoeren. Mutualiteiten maken onderscheid uit:

• Preventieve tandverzorging
• Curatieve tandverzorging
• Orthodontie
• Prothesen
• implantaten
• parodontologie

Preventieve tandverzorging staat gelijk met de jaarlijkse controle die je moet laten doen. Het kan zijn dat er niets aan de hand is, maar pas bij de tandarts kan je hier zeker van zijn. Hij heeft het nodige materiaal om alles goed te bekijken en direct in te grijpen.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Bij curatieve tandverzorging heb je 50 % of 80 % terugbetaling van de kosten. Dit gaat over het trekken van tanden, bewarende verzorging, mondradiologie, kleine mondchirurgie, dringende technische verstrekkingen en andere raadplegingen.

Om een terugbetaling van 80 % te kunnen genieten verwacht de mutualiteit dat je jaarlijks op controle gaat. Doe je dat niet dan krijg je een terugbetaling van 50 % van de totaalkost.

Orthodontie gaat over verstrekkingen van afwijkende tandposities en het corrigeren ervan met beugel en blokjes.
Dan zijn er nog de prothesen en implantaten. Ook hiervoor kan je of 50 % of 80 % terugbetaling krijgen, afhankelijk of je de jaarlijkse controles blijft opvolgen.

Dat is de informatie in grote lijnen. Ben je overtuigd van hoe het in werking gaat of nog niet? Om je toch volledig over de streep te halen kunnen we nog zeggen dat de extra tandartsverzekering voor iedereen goed is. Een goed of slecht gebit, je hebt altijd de nodige verzekering nodig als er iets zou gebeuren. Je bijt in iets hard en er breekt een stuk tand af. Bij een ongeval raak je enkele tanden kwijt. Dan is de tandartsverzekering een groot voordeel om te hebben. De kosten worden dan voor een deel gedekt en dat scheelt in jouw portefeuille.

Er is ook voor iedereen een wachttijd te doorlopen van 6 of 12 maanden, afhankelijk van de ingreep die je moet laten uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat je niet bewust een tandverzekering zou aanvragen net omdat je grote kosten hebt aan je gebit. Op die manier bouw je de verzekering op tot je al enige tijd bent aangesloten en de ingreep kan laten doen. Na drie jaar kan je jaarlijks 1250 euro terugkrijgen voor alle ingrepen samen. Dat is een groot deel dat je terug krijgt dus.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Een aansluiting voor een tandartsverzekering kan je bekomen bij een mutualiteit. Zij maken de documenten voor je in orde en vanaf de aansluiting loopt de verzekering al voor de jaarlijkse controle. Elke keer als je op bezoek gaat naar een tandarts neem je een document mee om te laten invullen. Zo komt alles in orde en komt het geld terug op je rekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.