Een aanvullende verzekering voor de tandarts? Geen probleem!

Een tandarts in de buurt hebben is vaak handig als je pijn hebt aan je gebit. De pijn is vaak niet lang te verdragen en dus wil je zo snel mogelijk een afspraak. Als er een serieuze ingreep nodig is dan zal je dit ook merken aan de factuur. Van zodra er wat werk aan de winkel is lopen de kosten snel op en dan is een aanvullende verzekering voor bij de tandarts zeker interessant. Eigenlijk is het al interessant als je enkel op jaarlijkse controle gaat. Want die kosten krijg je 100 % terug, elk jaar.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Voor de duurdere ingrepen, zoals bruggen, kronen en implantanten moet je een wachttijd doorlopen van 6 tot 12 maanden. Het hangt van de ingreep af hoe lang je moet wachten en hoeveel je terugkrijgt. Er zijn twee percentages, 50 en 80 %. Het laagste van 50 % krijg je terug mocht je eens een jaar vergeten naar de jaarlijkse controle te zijn geweest. Ga je wel steeds stipt naar de tandarts, dan krijg je 80 % van de totale kosten terug. Dit is wel met een plafond van 1250 euro per jaar. En dat bedrag krijg je pas na 3 jaar terug. De bedragen worden per jaar meer tot je dat plafond hebt bereikt.

Mocht je een ongeval hebben en je gebit heeft ook schade geleden, dan ben je wel onmiddellijk verzekerd voor een terugbetaling. De mutualiteit rekent dat je zelf niet verantwoordelijk kan zijn bij een ongeval en dan kan je wel de nodige dekking genieten. Hoe de voorwaarden precies zijn, dat kan je steeds navragen bij je huidige mutualiteit. Vergelijk ook eens met andere, wie weet kan je betere tarieven of voorwaarden verkrijgen daar.

De aanvullende verzekering kan door iedereen aangevraagd worden en is geldig tot als je 64 jaar bent. Vanaf dan kan je voor tandproblemen terugvallen op je gewone ziekteverzekering. Het is een lange periode om van je puberteit tot aan je pensioen te overbruggen zonder tandverzekering. De kans is groot dat je ooit wel eens een serieuze ingreep moet laten uitvoeren en dat wil je liever niet volledig betalen. Zelfs mensen met een perfect gebit kunnen een dringende ingreep nodig hebben. Bijvoorbeeld bij het eten van een harde appel, als je dan een stuk van je tand afbreekt wil je die zo snel mogelijk laten maken. Er kan dan een nieuwe kroon nodig zijn om deze volledig mooi te herstellen. Dan lopen de kosten aanzienlijk op maar met een tandverzekering krijg je een groot deel terug.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Bespaar dus zeker niet op deze kost, want je krijgt er veel meer voor terug. Er zijn voldoende mutualiteiten op uit te kiezen en die staan allemaal klaar om jou als klant te verwelkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.