Een verzekering voor de tandarts? Fluitje van een cent!

Een verzekering nemen voor bij de tandarts is de laatste jaren meer en meer in trek. Veel mensen hebben al de voordelen ontdekt. En dat is natuurlijk dat je heel wat geld kan terugkrijgen bij een ingreep aan je tanden. Dat is voor iedereen interessant, voor mensen met een goed en slecht gebit. Je kan pech hebben waarbij een stuk tand afbreekt, of je kan een slecht gebit hebben waar jaarlijks heel wat kosten aan zijn. Dan neem je best een verzekering zodat je zwaarste kosten gedekt zijn.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Mutualiteiten bieden deze vorm van verzekering aan, je kan dus informeren waar je nu aangesloten bent. Of vergelijk het aanbod met andere aanbieders. De voorwaarden zijn bij de meeste hetzelfde en ook bij aansluiting moet je op enkele zaken letten. Zo is er een wachttijd die iedereen moet doorlopen. Die duurt van 6 tot 12 maanden afhankelijk van welke ingreep je nodig hebt. De duurdere zaken zoals bruggen, kronen en implantaten kosten een pak meer en hiervoor moet je dus eerst de wachttijd doorlopen. Vanaf dan stijgt het bedrag dat je jaarlijks kan terugkrijgen. Het derde jaar komt dit op het maximum van 1250 euro. Dat krijg je dus terug als je een dergelijke ingreep laat uitvoeren.

Als je de info leest op de website van de mutualiteit dan zie je dat ze een onderscheid maken tussen Preventieve tandverzorging, Curatieve tandverzorging, Orthodontie, Prothesen, implantaten en parodontologie. Mogelijk zijn dit moeilijke woorden voor jou, maar als je het aan de tandarts vraagt dan zal die wel de nodige uitleg kunnen geven. Per categorie krijg je een bepaald percentage van de kosten terug. Daarvoor zorgt de verzekering. Je krijgt vanaf de eerste dag na aansluiting ook al een volledige terugbetaling van het jaarlijks onderzoek bij de tandarts. Dus eigenlijk heb je zo goed als je geld terug dat je moet uitgeven aan de tandarts verzekering.

De kosten die je hebt aan een verzekering voor de tandarts, kan je maandelijks, driemaandelijks, zesmaandelijks of jaarlijks betalen. Het is een laag bedrag en dat maakt het interessant om je direct aan te sluiten. Op die manier kan je de wachttijd doorlopen, mocht er eens iets gebeuren aan je gebit. Het kan snel gaan, bij het eten van een harde appel breekt er een stuk tand af. Iedereen kan het meemaken. En als die tand vooraan zit waar iedereen het goed kan zien, dan wil je zo snel mogelijk een oplossing. Maar uiteraard ook moeten de kosten zo laag mogelijk blijven. Met de verzekering ben je er zeker van dat een deel door de mutualiteit zal in orde gemaakt worden.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Ga vandaag nog aan de slag met het aanvragen van een tandarts verzekering. Zo hoef je je geen zorgen te maken mocht er iets gebeuren met je gebit. De jaarlijkse controle krijg je al direct terug, dus dat maakt het dubbel interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.