Hoe bespaar je op een tandverzekering van DKV?

Een tandverzekering bij DKV afnemen kan voor heel wat geldbesparing zorgen. Ook al betaal je de bijdrage maandelijks of jaarlijks en is dat een kost. Van zodra je eens langsgaat bij een tandarts krijg je al een deel van je geld terug. De jaarlijkse controle bij een tandarts kan soms als oplopen tot een bedrag welke je liever niet uitgeeft. Maar het moet want de tandarts moet er ook van kunnen leven natuurlijk. Bespaar dus zelf niet op een tandverzekering, maar investeer wel in je gebit.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Heb je nog geen tandverzekering bij DKV dan moet je zeker en vast het aanbod eens bekijken. De voorwaarden om in te schrijven zijn eenvoudig, iedereen jonger dan 65 kan zich inschrijven. Hoe ouder je bent hoe meer je moet betalen, maar dat is vaak zo met verzekeringen van deze vorm. Het eerste jaar ben je nog niet voor alles gedekt, wel voor de jaarlijkse controle bij de tandarts. De duurdere ingrepen zoals bruggen, implantaten en kronen duurt wat langer vooraleer je daar een terugbetaling voor kan genieten. Alsook kan je in het eerste jaar maar ongeveer 300 euro terugtrekken. Voor de duurdere ingrepen heb je ook nog een wachttijd te doorlopen van 6 en 12 maanden afhankelijk van de soort. Het tweede jaar kan je ongeveer 700 euro terugtrekken, het derde jaar 1250 euro en het vierde jaar 1400 euro en dat is dat ook het maximum.

Dat lijken geen uitzonderlijke bedragen, maar wacht totdat je een implantaat moet hebben. Die kost ligt nog een pak hoger en zonder verzekering moet je alles zelf ophoesten. Dat DKV toch nog een stuk van je overneemt zal je als een voordeel ervaren voor jouw portefeuille. Een gebit op orde laten zetten kan echt zeer duur komen, als er maandenlange ingrepen nodig zijn bijvoorbeeld. Laat je niet volledig financieel uitkleden maar zorg dat je met een verzekering de kosten kan dekken.

Van zodra jouw tandverzekering aangesloten is bij DKV kan je al genieten van de eerste voordelen. En dat is dat de kosten van de jaarlijkse controle voor 100 % gedekt zijn. Handig toch, je kan een formulier meenemen bij je tandarts. Van zodra dat ingevuld is en terug bij DKV aangekomen is zullen zij het nodige doen. En dat is het geld op je rekening terugstorten.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Via de website van DKV kan je heel wat informatie vinden. Lees dat eens goed door om volledig op de hoogte te zijn van alle voorwaarden. Heb je na die informatie zin om je aan te melden, dan kan je dat ook direct via de site doen. Je krijgt bevestiging terug van zodra dit in orde is. Dan kan je via een online portaal al je gegevens beheren en terugbetalingen bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.