Een extra tandverzekering? Fluitje van een cent!

Met een goed gebit kan je zonder problemen fluiten. Maar vooraleer je gebit 100 % in orde staat moet je soms nogal wat pijnen doorstaan. Een gaatje in je tanden en de tandarts moet met een boor in je mond. Je hoort het vreselijke geluid en je neemt de armsteunen van je zetel wat harder vast. Van zodra hij klaar is ben je op slag gelukkig. Maar dan komt de betaling, ben je dan nog gelukkig? Vaak niet, want de kosten bij een tandarts zijn vaak hoog. Zeker als je duurdere ingrepen moet laten doen als een kroon of een implantaat. Je kan dit wel prima oplossen, door een extra tandverzekering af te sluiten.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Tandverzekeringen kan je bij elke mutualiteit verkrijgen. Het aanbod is bij de meeste wel gelijkend. Het zit namelijk zo dat je enkel voor de jaarlijkse controle 100 % van je geld terug kan krijgen. Voor de rest is er een maximum van 80 % met steeds een maximum bedrag van 1250 euro. Dat bedrag krijg je pas in het derde jaar vanaf de aansluitingsdatum terug. In het eerste jaar komt het op een 300 euro, het tweede jaar een verdubbeling. Dus heb je meerdere tanden waar grote ingrepen aan zijn, dan is het best om de werken en de kosten te spreiden. Het bedrag is een plafond waardoor je niet meer kan terugkrijgen dan dat. Het lijkt niet veel, maar het is wel een groot verschil tegenover alles zelf betalen.

Want als je alles moet zelf betalen en je hebt een nieuwe kroon nodig, dan ben je veel meer geld kwijt. Dat je nog een klein stuk zelf moet opleggen na de 1250 is eigenlijk maar een detail. Het stelt veel mensen in staat om hun slechte tanden aan te pakken. Je verzekering zal wel direct inspringen als je een ongeval hebt aan je tanden. Dan telt het maximum bedrag wel, ook vanaf de eerste dag bij aansluiting van de tandverzekering.

Ga dus goed na hoeveel de kosten precies zijn voor jou, want per leeftijdscategorie betaal je steeds meer. Iemand van 50 zal meer betalen dan iemand van 25 omdat de oudere een hogere kans heeft op ingrepen aan zijn gebit. Maar dan nog blijft het interessant om de tandverzekering te nemen, op die manier spaar je een groot deel kosten terug.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Je huidige mutualiteit zal ook een extra tandverzekering aanbieden. Je kan daar informeren wat de voorwaarden en kosten zijn. Als ze je bevallen dan kan je ook via het internet een aansluiting aanvragen. Het kost niets om te informeren. Maar het kost wel veel als je een ingreep moet laten doen zonder een tandverzekering. Denk dus eens goed na en maak die aanvraag zo snel mogelijk in orde. Pas dan kan je helemaal gerust zijn en kan je al fluitend door het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.