Geen dure tandarts meer, met een unieke verzekering!

Een tandartsbezoek kan je een stuk armer maken. Je bent mogelijk niet alleen een tand kwijt, maar ook heel wat geld. Een jaarlijks bezoek aan de tandarts is geen overbodige luxe, want als je wat pijn voelt moet je niet beginnen met uitstellen. Tandproblemen kunnen dan alleen maar erger worden waardoor de kosten ook de hoogte in zullen gaan. Het kan zijn dat voor de ingreep die je nodig hebt de gewone ziekteverzekering niet meer tussenkomt. Een redmiddel kan dan wel een tandarts verzekering zijn, maar dan moet je ze wel tijdig aanvragen.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

De meeste mutualiteiten zullen je aanvraag wel onmiddellijk behandelen, maar je bent dat niet van bij de start volledig gedekt. Je moet het wat opbouwen om tot een 100 % terugbetaling te komen. Bij sommige duurt dat 3 jaar vooraleer je dat percentage bereikt. Het eerste jaar ben je dan bijvoorbeeld aan 50 % gedekt. Ook al een verschil natuurlijk tegenover de factuur aan de volle pot te moeten betalen. Zorg dus dat je hiermee tijdig begint, want het kan je alleen maar geld besparen. Een jaarlijks tandartsbezoek krijg je 100 % terugbetaald, dus dat deel win je al volledig terug. Dan is de investering in een tandarts verzekering zeker het overwegen waard.

De verzekeringen zijn met maandelijkse bedragen te betalen. En vaak dekt de verzekering het ganse gezin. Uiteraard staan er limieten op wat je per jaar kan terug trekken. Maar in veel gevallen is het meer dan voldoende. Stel dat je een tand moeten laten trekken en hiervoor naar het ziekenhuis moet. Een brug of kroon laten plaatsen zijn ook ernstige ingrepen waar vaak maatwerk en duur materiaal aan te pas komt. Dan wil je een tandarts verzekering hebben die dit dekt. Want zelf de volledige factuur bekostigen zal je niet graag doen. En die ingrepen zijn soms gewoon nodig, of je het nu wil of niet.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Dat tandartsen zo duur kunnen zijn ligt er gewoon aan dat ze steeds met duurzame materialen werken. Je wil niet jaarlijks een kroon laten plaatsen, maar je wil er eentje die duurzaam is en lang meegaat. Daar kruipt tijd en geld in, die jij uiteindelijk moet betalen. De mutualiteiten hebben nu een degelijk aanbod qua verzekeringen en daar hoort ook de tandartsverzekering bij. Informeer bij je huidige verzekeraar wat de mogelijkheden zijn en hoeveel het maandelijks of jaarlijks zou kosten. Waarvoor ben je gedekt en hoeveel krijg je terug na een ingreep? Belangrijke vragen die je moet stellen. Durft te vergelijken door andere mutualiteiten te bekijken. Het kan zijn dat je ergens anders hetzelfde aanbod hebt maar een lagere prijs moet betalen. Van zodra je de aanvraag hebt gedaan zal je een last van je schouders voelen gaan, want je weet nu dat je bij problemen kan terugvallen op de verzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.