Zo kan je besparen op je aanvullende tandartsverzekering!

Als het over een gezond gebit gaat dan neem je er maar best een aanvullende tandartsverzekering bij. Hiermee ben je helemaal in orde mocht er iets verkeerd lopen. Mensen met een slecht gebit en jaarlijkse consultaties weten dat de factuur kan oplopen. En dat de gewone ziekteverzekering niet alles dekt dat weet je intussen ook al. Maar waar moet je zo een tandartsverzekering afsluiten en zijn alle aanbieders wel hetzelfde in hun aanbod?

Vraag hier uw tandverzekering aan!

 

Het spreekt voor zich dat de ene aanbieder accenten legt op het ene en de andere op iets anders. In zijn geheel heb je bij elke aanbieder wel een tandartsverzekering voor het totaalpakket. Het start bij de gewone werken aan je gebit, jaarlijkse controle, verwijderen van tandsteen. Daarvoor gaan de meeste mensen en hier ben je met een aanvullende verzekering 100% voor gedekt. Je krijgt dus het volledige bedrag terug. Aangezien je jaarlijks bij de tandarts gaat is dus financieel al een meevaller. Maar verder blijft het alleen maar interessanter worden, zeker als er nog andere zorgen nodig zijn. Zoals het trekken van tanden, kronen en bruggen laten plaatsen zijn dure aanpassingen. Dan kan je maar beter een aanvullende tandverzekering hebben.

De kosten kunnen hiervan volledig of gedeeltelijk terugbetaald worden. Alles hangt af van moment wanneer de verzekering begint te lopen. De meeste mutualiteiten hebben een volledige dekking van alle uit te voeren werken aan een gebit, maar het kan zijn dat je voor het ene 100 % terugbetaling krijgt en iets anders maar 80 %. Dat laatste gaat dan vaak over de duurdere zaken, zoals een kroon plaatsen en dergelijke. Dit kost op zich al een hoop geld dat je blij zal zijn van maar 20 % zelf te moeten betalen. Zonder een extra aanvullende tandartsverzekering zou de kost nog een pak meer zijn. Voor veel mensen zelfs niet te betalen.

Maak daarom de verstandige keuze om een aanvullende verzekering erbij te nemen. Zo ben jij gerust voor al wat komen zal met je gebit. Iedereen heeft wel eens wat pijn aan een tand, of een stuk dat afbreekt. De wijsheidstanden moeten getrokken worden of je hebt een kunstgebit nodig. Haal het telraam maar boven want het bedrag zal alleen maar oplopen met zulke zaken. Daarom kan de verzekering zeer nuttig zijn, je hebt dan gewoon recht op terugbetaling en dat scheelt op de uiteindelijke factuur.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Via het internet kan je alle mutualiteiten vinden en bekijken wat hun aanbod precies is. Je ziet er ook prijzen staan en het percentage van bedragen dat je terugkrijgt bij eventuele ingrepen aan je gebit. Het staat allemaal duidelijk vermeld. Mocht je er toch niet uitgeraken, dan zijn er steeds nog kantoren waar je langs kan gaan. Er is altijd iemand die je te woord kan staan hierover. Of in sommige gevallen komt er een vertegenwoordiger bij je thuis om alles duidelijk en vrijblijvend uit te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.