Hier kan je een losse tandartsverzekering bekomen!

Een losse tandartsverzekering is sinds enkele jaren op de markt gekomen. Mutualiteiten zijn deze beginnen aanbieden omdat ze zien dat veel klanten het lastig hebben met de hoge kosten bij ingrepen aan hun gebit. En terecht, want als je een tand moet laten trekken of een kroon laten plaatsen, dan kost je dat heel wat geld. Daarom is een tandartsverzekering aan te raden om dat je dan een deel van het geld terug krijgt. In sommige gevallen krijg je zelfs 100 % terug van de kosten.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Het jaarlijks onderzoek bij een tandarts mag je niet overslaan. Het is erg belangrijk om je tanden jaarlijks te laten controleren op gaatjes, tandsteen en andere problemen. Hoe vroeger de tandarts een probleem kan bestrijden hoe lager de kosten zullen uitvallen. Wacht je wel te lang, dan kan alle hulp bij een gewone tandarts te laat komen en moet je naar een specialist of naar een ziekenhuis. Daar wacht een ander soort behandeling en die kost ook meer. Soms is het zo dat de gewone ziekteverzekering deze kosten niet dekt. Dan moet je ofwel alles zelf betalen of via je losse tandartsverzekering de facturen betalen. Als je de laatste optie hebt dan komt de mutualiteit tussen en moet jij je niets aantrekken van de factuur. Tenzij je aan je plafond van uitgaven gekomen bent, dan kan het zijn dat je nog een deel moet opleggen.

De meeste mutualiteiten gaan niet voor alle ingrepen 100 % terugbetalen. Voor kronen en bruggen te laten plaatsen kan het zijn dat je zelf nog ongeveer 20 % moet betalen. Dat lijkt misschien veel, maar voor deze ingrepen betaal je snel meer dan 1000 euro. Dan mag je blij zijn dat je maar 1/5e van de kosten moet betalen. Een kunstgebit kost nog meer geld en ook dat komt in de losse tandartsverzekering voor. Op die manier dek je dus de grootste kosten.

Zo een tandarts verzekering is maandelijks of jaarlijks te betalen. De kost valt in principe goed mee. Zeker als je weet dat een jaarlijks tandartsbezoek voor 100 % zal terugbetaald worden. Dat geld moet je al niet meer uitgeven. Het is een win situatie voor de klant. In elk geval dat je naar een tandarts moet gaan krijg je een deel of alles van de factuur terug. Hier kan je dus eigenlijk niet op besparen. Vergelijk zoveel mogelijk mutualiteiten zodat je een duidelijk beeld krijgt van de kosten.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Je kan bij de mutualiteit gaan waar je al jaren klant bent. Maar het is ook aan te raden eens verder te kijken. Andere mutualiteiten kunnen een beter aanbod hebben, of een lagere prijs voor hetzelfde aanbod. Hoe beter de verzekering hoe beter voor jou natuurlijk. Maak een goed overzicht van de verschillende aanbieders en maak een beslissing op basis van aanbod, verzekering en kostprijs van alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.