Moeiteloos een aanvullende tandartsverzekering aanvragen? Dat kan!

Een aanvullende tandartsverzekering kan je een hoop geld besparen. Je hebt al een ziekteverzekering en misschien ook een hospitalisatieverzekering? Goed zo, want als je in een ziekenhuis ligt dan wil je de kosten niet volledig op jou dragen. Dan moet de verzekering maar tussenkomen en een deel of alle kosten op zich nemen. Met een tandartsverzekering is dat ook zo, al heb je daar niet altijd de volledige som terug. Enkel bij het jaarlijks onderzoek bij de tandarts krijg je 100 % van de kosten terug. Vanaf dan valt het te bekijken welke ingrepen je nodig hebt en of je aan je jaarlijks plafond zit.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

In het derde jaar dat de tandartsverzekering loopt krijg je tot 1250 euro terug. Hiermee moet je van dat jaar alle kosten aan je gebit zien te dekken. Er is altijd nog een deel dat je zelf zal moeten opleggen; Want de mutualiteiten stellen dat je tot 80 % terugbetaald krijgt, maar met een plafond van 1250 euro. Dat lijkt misschien raar, maar is wel een goed voorstel. Want jij moet maar de resterende 20 % betalen. En dat scheelt dag en nacht natuurlijk. Stel je voor dat jij alle kosten zelf moet betalen dan zit je er goed voor. Je kan je dan maar best inschrijven voor deze verzekering, kijk gerust eens wat het aanbod is bij je huidige mutualiteit.

Verder is het ook zo dat je na aansluiting een wachttijd moet doorgaan van 6 en 12 maanden. Dit hangt af van welke soort ingreep je moet laten uitvoeren. Bruggen, kronen en implantaten zijn dure ingrepen en daar wil de mutualiteit dus dat je eerst een aantal maanden wacht vooraleer je recht hebt op een terugbetaling. Hier worden ook dure materialen gebruikt en er is sprake van maatwerk. Twee factoren die de prijs bepalen en dan hebben we het nog niet over het uurloon van de tandarts. Het is een dure affaire, maar met een tandartsverzekering is het een pak draaglijker voor de gemiddelde Belg.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Je hoeft niet na te denken of je de verzekering wel wil, je moet de knoop doorhakken en de inschrijving in orde maken. Van zodra ze loopt ben je stuk zekerder. Als er dan iets aan je gebit is dan is de wachttijd al voorbij misschien en kan je beroep doen op de terugbetaling. Dan komt een deel van je geld terug en zit je niet met een financiële kater na de ingreep van de tandarts. Met een aanvullende tandartsverzekering erbij kan je op beide oren slapen en weet je dat je gebit steeds in goede vorm zal zijn. Er is niets zo lastig dan die zeurende pijn van een tand. Laat dit goed nakijken en verzorgen door een tandarts en het financieel plaatje neemt de mutualiteit voor je over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.