Een tandverzekering bij OZ? Is dat wel een goed idee?

OZ is een iets nieuwere mutualiteit in ons land. Ze hebben een duidelijk aanbod en goede service naar de klanten toe. Waarom zou je je bij hen niet aansluiten voor een tandverzekering? De voorwaarden zijn toch bij de meeste mutualiteiten hetzelfde voor dit soort verzekering. Je kan een jaarlijks bedrag terug krijgen van 1250 euro. Dat is voor alle kosten aan je gebit samen. Een bezoek aan de tandarts hoeft dus geen financieel avontuur meer te worden.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Een jaarlijkse controle bij de tandarts kan al een aardig bedrag worden. Een tandverzekering bij OZ dekt dit voor 100 %. Dat wil zeggen dat je inderdaad de volledige factuur zal terugkrijgen. Dat is al van bij de start van de aansluiting van je verzekering. Enkel daarom zou je de verzekering moeten nemen. Maar er is nog meer. Het eerste jaar krijg je ongeveer 300 euro terug, het tweede jaar 600 euro en vanaf het derde zit je aan het plafond van 1250 euro. Voor de grootste uitgaven is dit niet genoeg maar het dekt wel de meeste zaken. Zeker als we over bruggen, kronen en implantaten spreken dan heb je vaak nog hogere uitgaven. En dat is vaak voor één tand. Laat je dus niet vangen door de volledige factuur te betalen zonder verzekering. Als je de verzekering hebt kan je na verloop van tijd dus een groot deel van de kost terugkrijgen.

Ben je iemand die vaak problemen heeft met zijn tanden? Dan heb je altijd een voordeel met een tandverzekering. Maar ook voor mensen met een prima gebit is het handig om te hebben. Je moet je altijd verzekeren voor het geval dat er iets zou gebeuren. Dan heb je de verzekering al lopen en kan je daar financieel op terugvallen. Als je dan de verzekering nog moet aanvragen dan ben je al te laat want je komt niet in aanmerking door de wachttijd. Enkel bij een ongeval zou je in het begin van de aansluiting al een terugbetaling kunnen genieten.

De kosten voor een tandverzekering bij OZ hangen af van je leeftijd. Je kan er eentje aanvragen tot en met 64 jaar, daarna val je terug op de gewone ziekteverzekering. De betalingen kan je maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks doen, dat kies je volledig zelf natuurlijk. Er is ook de keuze om handmatig en zelf de overschrijving te doen of via domiciliëring te werking. Bij het laatste mis je nooit nog een betaling en kan je op beide oren slapen.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Bekijk de website eens grondig van OZ en informeer je zo volledig. Alle informatie staat duidelijk vermeld met alle voorwaarden en eigenschappen van de verzekering. Je kan er je eigenlijk geen nadeel mee doen. Financieel ben je voor een stuk gedekt met de grootste uitgaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.