De beste manier om te besparen op een tandverzekering in België!

Een tandverzekering nemen is een goed idee tegenwoordig. De kosten om je gebit op orde te laten zetten swingen de pan uit. Met een verzekering dek je je in tegen die grote uitgaven, ook al dekken ze nog niet 100 %. Een tandverzekering in België kan je bij eender welke mutualiteit afnemen. Je kan het aanbod vergelijken, maar veel verschil zit er niet tussen het wettelijk plafond dat ze kunnen terugbetalen. Bij de meeste aanbieders is dat 1250 euro jaarlijks. Dat is voor alle uitgaven samen.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Mocht je denken, ik heb zo een tandverzekering niet nodig want mijn gebit is in prima staat. Dan moet je je toch eens informeren over hoe hoog de kosten kunnen oplopen. Als we spreken over bruggen, kronen en implantaten laten plaatsen dan loopt het bedrag vaak boven de 1000 euro uit, voor een tand. Wat als je er meerdere moet laten aanpakken omdat je toch problemen krijgt, of je bijt in een hard stuk fruit en er breekt een stuk tand af. Dan sta je daar zonder verzekering en met een lege bankrekening. Je doet er dus goed aan om het toch te overwegen en je niet blind te staren op je mooie witte tanden.

Voor veel mensen is een tandverzekering de ideale oplossing om toch de jaarlijkse kosten binnen de perken te houden. Je moet wel rekening houden met de wachttijden die de mutualiteiten opleggen. De verzekering dekt wel onmiddellijk de kosten van het jaarlijks onderzoek. Maar voor de duurdere ingrepen heb je een wachttijd van 6 en 12 maanden afhankelijk van de soort ingreep. Informeer hier dus goed voor, mocht je op korte termijn een implantaat nodig hebben bijvoorbeeld. Het is ook zo dat je pas vanaf het derde jaar 1250 euro terugkrijgt bij ingrepen aan je gebit. De eerste twee jaren krijg je dus minder terug, ook al blijven de kosten zelf dan even hoog.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Belangrijk dus om je tijdig in te schrijven. Een tandverzekering moet je nu starten, ook als je een perfect gebit hebt, voor mocht het eens voorvallen dat je bij een tandarts moet gaan. Zelfs al heb je enkel de kosten van het jaarlijks onderzoek, dan nog is het al interessant, want die krijg je volledig terug. Je moet betalen voor de verzekering maar de controle kosten komen al direct 100 % terug. Op die manier heb je snel een voordeelsituatie. Alles wat je dan extra moet betalen kan je via de verzekering een deel terugkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.