De complete gids voor wie op zoek is naar een tandverzekering!

Voor wie op zoek is naar een tandverzekering moet dit artikel zeker eens lezen. We geven je enkele tips en we brengen je volledig op de hoogte van alle voorwaarden. Wat je als eerste moet weten is dat een tandverzekering niet alles dekt van je uitgeven. Wel een percentage van 80 % of een plafond bedrag van 1250 euro. Dat scheelt dus al heel veel in vergelijking dat je alles zelf moet betalen. Want een bezoek bij een tandarts stellen veel mensen uit, niet voor de vaak pijnlijke behandeling, maar voor de factuur die achteraf komt. Daar verkijken er zich veel op. Een jaarlijkse controle kan vaak al een aardig bedrag zijn, maar met een tandverzekering is dat verleden tijd.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Er zijn heel wat mutualiteiten waaruit je kan kiezen en dat is best wel handig. Je hebt waarschijnlijk al een ziekteverzekering en een hospitalisatieverzekering lopen bij een van hen. Je kan er ook voor kiezen om daar een tandverzekering af te nemen. Alles bij een en dezelfde aanbieder geeft voor jou ook het voordeel dat het overzichtelijk blijft. Het aanbod en kosten blijven bij de meeste aanbieders ook gelijk voor een tandverzekering. Het plafond van 1250 euro is wettelijk bepaald, dus daar kunnen ze zelf ook niets meer aan doen. De mutualiteit waar jij je het beste bij voelt is de ideale keuze.

Een tandverzekering is enkel voor mensen met een slecht gebit? Verkeerde gedachte, want iemand met een perfect gebit kan van vandaag op morgen een kroon of implantaat nodig hebben. Soms komt een probleem bij een tand plots naar boven, of je hebt een spijtig ongeluk. Een val of je bijt in een hard stuk fruit of vlees. Dan breekt er een tand en moet je snel naar de tandarts. Het antwoord is dat je een dure ingreep nodig hebt en de vraag is dan of je al een tandverzekering hebt? Indien niet dan heb je de kosten volledig voor jou. En dat is twee keer slecht nieuws dus.

Aangezien het bedrag van 1250 euro pas in het derde jaar van de verzekering geldig is moet je je dus goed voorbereiden. Zorg dat je vandaag al een verzekering hebt om je in te dekken als het echt eens nodig is. Dan kan je met de glimlach een formulier door de tandarts laten invullen. Hij kan dit invullen en zo krijg jij een deel van de centen terug. Zonder verzekering is het een zuur verhaal en dat zal af te lezen zijn op jouw gezicht.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Kies dus een geschikte aanbieder of blijf bij je vaste mutualiteit. Maak de inschrijving vandaag nog in orde en ga met zekerheid naar het volgende onderzoek bij de tandarts. Als daar een probleem naar boven komt met een van je tanden dan kan je de verzekering inschakelen voor de terugbetaling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.