Een tandartsverzekering zonder basisverzekering? Dat kan!

Je kan je tegenwoordig voor alles verzekeren. Het is handig, want als er iets van problemen zijn kan je een deel van de uitgaven terug ontvangen. Dat is de voornaamste insteek voor veel mensen om zich aan te sluiten. Om een tandartsverzekering zonder basisverzekering aan te vragen moet je gewoon bij een mutualiteit langsgaan. Zij kunnen de aanvraag voor je in orde maken zodat je bij een tandarts de kosten kan terug ontvangen. Je kan ook uiteraard via het internet aan de slag, want de mutualiteiten hebben een zeer uitgebreide website voor nieuwe en potentiële klanten.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Informatie over tandartsverzekeringen kan je overal op het internet vinden. Het is ook een van de nieuwere diensten die ze aanbieden. Vroeger kon je nog met de gewone ziekteverzekering de meeste zaken dekken, maar dat is nu ook meer en meer aan het veranderen. Het gaat natuurlijk om het geld. Hoe meer mensen zich laten verzekeren hoe meer inkomsten voor de mutualiteiten. Maar voor jou kan het ook handig zijn om gewoon geld terug te zien als je een dure ingreep laat uitvoeren aan je gebit. Mocht je nog geen ervaring hebben met het laten plaatsen van een brug, kronen of implantaten, dan kunnen we je nu al vertellen dat een verzekering echt wel van pas kan komen.

Want deze ingrepen kosten echt veel geld. Er moet namelijk gebruik gemaakt worden van dure materialen, werkuren van de tandarts en een oplossing op maat. Een kroon over een tand in je gebit laten zetten is maatwerk. Je wil een tand die er mooi in past, niet opvalt en dezelfde kleur heeft. Drie factoren die ervoor zorgen dat de tandarts een echt uniek product moet maken. Dat de kosten dan navenant zijn, dat kan je je wel voorstellen. Maar met een tandartsverzekering kan je jaarlijks tot 1250 euro terugkrijgen. Dit bedrag is het maximum voor alle ingrepen aan je gebit op een jaar. Hierin zit ook al de kost van de jaarlijkse controle, die je trouwens volledig terugkrijgt dankzij de verzekering. Van zodra je aangesloten bent doorloop je eerst een wachttijd van 6 en 12 maanden voor de duurdere ingrepen. Van bij het begin heb je wel al recht op terugbetaling van de jaarlijkse controle. Dus dat is al een win win situatie.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Informeer bij je huidige mutualiteit wat de voorwaarden precies zijn. We kunnen je nog meegeven dat iedereen zich kan aansluiten, er kan niemand uitgesloten worden. De kosten verhogen naarmate je ouder zal worden, maar dat is normaal bij verzekeringen omdat het risico ook hoger kan worden op duurdere ingrepen. Vanaf 64 jaar vervalt de verzekering en kom je terug in de gewone ziekteverzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.