Een aparte tandartsverzekering, is dat wel een goed idee?

Wat zou er gebeuren mocht je geen ziekteverzekering hebben en in het ziekenhuis belanden? Je zal wel genezen uiteraard, maar je zal wel een lege bankrekening hebben. De kosten in een ziekenhuis zijn soms niet te vatten. Vandaar ook dat veel mensen nog een hospitalisatieverzekering erbij nemen om nog beter gedekt te zijn als ze ziek worden. Het kost je wel wat geld, maar je haalt er op termijn veel meer uit. Daarom is een aparte tandartsverzekering ook een goed idee, je krijgt er veel voor terug.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Tandartsverzekeringen zijn de laatste jaren aan een opmars bezig. Als je bij een tandarts langsgaat dan val je soms achterover van de kosten. En dat kan ook bij een gewone controle zo zijn. Als de tandarts een foto moet nemen, een controle uitvoeren en wat tandsteen verwijderen dan ben je al vaak een uur kwijt. De kosten zijn er ook al naar maar met een aparte tandartsverzekering kan je die kosten volledig terugtrekken. Inderdaad, van bij de aanvang krijg je jaarlijkse controles volledig terug. Dus de kosten die je hebt aan de verzekering zelf komen te vervallen in verhouding met de kosten van het onderzoek.

Alles wat er dan nog bovenop komt heb je dus extra terug. Er is wel steeds een wachttijd te doorlopen van 6 of 12 maanden. Dat is voor de duurdere ingrepen zoals een brug, kronen of een implantaat. Dit zijn zaken waar maatwerk nodig is in combinatie met dure materialen. Een kroon moet precies in jouw gebit passen, dit kan niet een standaard maat zijn. Ook de kleur moet exact zoals je andere tanden zijn. Hier gaat een groot proces aan vooraf. Het is ook een oplossing die duurzaam moet zijn.

Hoe ouder je bent hoe hoger de kost aan de tandartsverzekering is. Maar dan nog heb je er alle voordelen bij. De kosten die je krijgt als er een tand een serieuze ingreep nodig heeft, zijn niet te overzien. Dan doe je er alleen maar goed om die aparte verzekering er nog bij te nemen. Als je alles uit eigen zak moet betalen dan zal je echt zeer veel geld kwijt zijn.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Van zodra de aanvraag in orde is ben je al verzekerd voor de jaarlijkse controle. De kosten daarvan krijg je 100 % terug. De andere zaken krijg je tot 80 % terug, dit is als je naar de jaarlijkse controle gaat. Sla je eens een jaar over dan valt dat terug naar 50 %. Maar steeds met een jaarlijks plafond van 1250 euro. De wachttijden moet iedereen doorlopen, op die periode bouw je de percentages op. Enkel bij een ongeval kan je direct ten volle genieten van de verzekering. De voorwaarden zitten eenvoudig en duidelijk in mekaar. Het is enkel nog kwestie van de aansluiting in orde te maken. Van zodra dat achter de rug is, kan je genieten van een aparte tandartsverzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.