De beste aanvullende tandartsverzekering vinden, dat doe je zo!

Mutualiteiten hebben heel wat nuttige diensten die jou verzekeren van een terugbetaling. Als je in een ziekenhuis terecht komt na een ongeval of om een tand te laten trekken bijvoorbeeld. De kosten lopen dan snel op en zonder verzekering moet je zelf voor de factuur instaan. Heb je wel de beste aanvullende tandartsverzekering dan kan je op beide oren slapen, want de mutualiteit neemt het dan van je over. Heb jij zo al een tandartsverzekering of wil je er een aanvragen?

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Hoezo, een extra tandartsverzekering, maar ik heb toch al een ziekteverzekering? De ziekteverzekering dekt niet alle kosten, zeker niet als het over je gebit gaat. Je kan dan best eens informeren bij je huidige mutualiteit wat je precies hebt lopen van diensten momenteel. Mocht je nog geen tandverzekering hebben dan is het zeker interessant om er eentje aan te vragen. Het kan je geld besparen en iedereen krijgt wel eens te maken met tandproblemen. Zelfs als heb je een perfect gebit een probleem kan snel ontstaan. Zelfs bij het eten van een hard stuk kan het gebeurt dat een tand afbreekt. Een herstelling is nodig, waarschijnlijk een kroon over plaatsen, en dat kost heel wat geld. Dek je dus goed in door de beste aanvullende tandartsverzekering aan te vragen.

Als je de info er goed op naleest dan zie je dat je vanaf de aansluiting een wachttijd moet doorlopen van 6 en 12 maanden. Dit is voor de duurdere ingrepen zoals bruggen, kronen en implantaten. Denk je hier ooit last mee te krijgen en deze ingrepen nodig zullen zijn, dan sluit je je best aan. Maar zelfs al heb je een perfect gebit, dan nog vraag je best deze verzekering aan want van zodra je iets moet laten doen dan kost het je een hoop geld. Naar een tandarts gaan is niet gratis, als zorgt de mutualiteit voor een terugbetaling van 100 % als je een tandartsverzekering hebt. Inderdaad, de volledige kost van de jaarlijkse controle bij je vaste tandarts krijg je terug. Dus dat is al een win situatie voor jouw portefeuille. Van zodra er dan nog andere kosten bijkomen kan je van een terugbetaling genieten tot 80 % met een jaarlijks plafond van 1250 euro. Een hoop geld dus.

Dat percentage kan terugvallen naar 50 % mocht je eens een jaarlijkse controle overslaan. Dat kan altijd gebeuren natuurlijk dat heb je niet altijd in eigen handen. Maar dan nog geniet je een terugbetaling van de helft van de factuur. Je kan je inschrijven op elke leeftijd en dat tot 64 jaar. De kosten gaan omhoog per ouderdom, omdat je met ouder worden een hoger risico bent voor de mutualiteit en hogere kosten kan hebben.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Kortom een interessant optie om je te dekken tegen de torenhoge kosten die ingrepen aan een gebit met zich kunnen meebrengen. Informeer je goed en schrijf je in voor de aanvullende tandartsverzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.