Al je kosten vergoed: de basisverzekering voor je tandarts!

Heb je een tandartsbezoek op je kalender staan? Waar heb je het meeste bang voor, de factuur of wat de tandarts zal doen. De irritante geluiden van de boren die hij of zij gebruikt, dat maakt niemand graag mee. De pijnlijke prik van de verdoving, daar pas je liever voor. Maar wat als je die ingrepen niet laat doen, dan kost het je nog meer en heb je pijn aan de portefeuille. Dat heeft ook niemand graag, maar er is wel een oplossing. Niet zozeer voor het materiaal dat de tandarts gebruikt of de last die ze meebrengen. Wel voor het financiële aspect. Met een basisverzekering voor de tandarts ben je al van veel kosten vanaf.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Mutualiteiten bieden nu ook al enkele jaren een basisverzekering aan. Hiermee ben je gedekt tegen alle ingrepen die de tandarts moet doen. Maar niet altijd voor 100 %. Het hangt er wat van af wat er precies moet gebeuren. Een jaarlijkse routine controle bij de tandarts krijg je wel volledig terug. Maar de duurdere ingrepen zoals een kroon laten plaatsen of implantaten, die krijg je voor maximum 80 % terug. Dat is ook al de moeite want deze zaken kosten vaak meer dan 1000 euro. Dus als je daar maar een fractie meer van moet betalen, dan scheelt dat op je bankrekening.

Je kan je op elke leeftijd aansluiten voor een tandartsverzekering en dit tot 64 jaar. Dan val je opnieuw in de categorie waar de kosten automatisch een terugbetaling hebben. Maar vanaf je 18 tot 64 moet je alle hoge uitgaven zelf bekostigen. Een lange periode om te overbruggen, zeker zonder basisverzekering. En iedereen heeft wel eens een tandarts nodig. Naast de jaarlijkse controle kunnen er nog momenten zijn waar je tandpijn hebt en dit moet aangepakt worden. Het kan zijn dat de tand niet meer te redden valt en deze moet getrokken worden. Sommige tandartsen sturen je hiervoor naar het ziekenhuis. Dit zijn vaak dure opnames maar met een basisverzekering tandarts ben je hiermee gedekt.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Stel het jaarlijks bezoek zeker niet uit. Ook al heb je de perfecte tanden. Een ongelukje is snel daar en dan moet je de basisverzekering kunnen aanspreken. Dan komen zij tussenbeide om de factuur volledig of gedeeltelijk te betalen. Informeer bij je huidige mutualiteit om dit dan zo snel mogelijk in orde te maken. Dan geniet je van een degelijke terugbetaling mochten er zich problemen voortdoen bij je tanden. Het schept al wat zekerheid als je weet dat je de factuur niet volledig moet betalen. De lasten van het tandartsbezoek neem je er dan wel bij. Je zal blij zijn als de pijn weg is en je weer normaal kan eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.