Alles wat u ooit wilde weten over tandartsverzekeringen!

Tandartsverzekeringen zijn ‘in’. Naast de gewone ziekteverzekering is het nu aan te raden om een tandartsverzekering te nemen. Je wil toch het beste voor je gebit? Dat is dus niet alleen ingrepen laten doen, wat tandsteen laten verwijderen en af en toe een tand laten trekken. Het gaat ook over de financiële kant, want iedereen kan het meemaken dat er een kroon of brug moet geplaatst worden. Als dit voor een tand in het gezichtsveld is wil je dit zo snel en zo goed mogelijk laten uitvoeren. Maar de kosten zijn er dan ook wel naar. Met een verzekering ben je voor het grootste deel al gedekt.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Van zodra je de aanvraag indient ben je onmiddellijk gedekt voor de jaarlijkse controle. Die kosten krijg je dus direct terug. Maar voor de duurdere zaken zoals kronen en implantaten moet je een wachttijd doorlopen van 6 tot 12 maanden. Pas dan kan je tot 80 % van de kosten terugkrijgen. Hoeveel dat precies is hangt af van de eindfactuur, maar er is ook een plafond van 1250 euro per ingreep. In beide gevallen scheelt dit veel, want de factuur is vaak een pak hoger. Jij hoeft dus niet alles te betalen op deze manier. Dat maakt het voor veel mensen draaglijker en ze stellen de werken ook niet uit.

Een gebit waar werk aan is, maar door het ontbreken van een tandartsverzekering beslis je om de ingrepen uit te stellen, dat is geen goed plan. Het gebit zal niet van zichzelf verbeteren, maar de toestand zal alleen maar achteruit gaan. Beslis daarom vandaag nog om een verzekering aan te vragen. Alleen op die manier zal je gebit weer goed worden en krijg je een groot deel van de kosten terug.

Mutualiteiten delen de ingrepen op in volgende categorieën: Preventieve tandverzorging, Curatieve tandverzorging, Orthodontie, Prothesen, implantaten en parodontologie. Er is ook een terugbetaling plafond per jaar na aansluiting. Het eerste jaar is het kleinste deel, daarna loopt het op tot 1250 euro in het derde jaar. Je kan altijd informeren wat jouw plafond zal zijn bij een ingreep. Dit bedrag kan je jaarlijks terugkrijgen bij ingrepen. Het is niet eenmalig, maar bij meerdere ingrepen is het dus interessant om deze zoveel mogelijk te spreiden.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Elke mutualiteit kan je hier meer over vertellen en alle informatie duidelijk uitleggen via de website of via een gesprek in hun kantoor. Dan weet jij precies waar je voor staat en kan je een beslissing nemen. De kosten wegen niet op tegen wat je uiteindelijk zal terug krijgen. Het is het verschil tussen een volledige factuur te betalen of toch nog een deel van je geld terug te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.