Een goedkope tandartsverzekering? Dat kan!

Tandartsverzekeringen zijn tegenwoordig in. Het is zo wat de nieuwe aanbieding bij mutualiteiten. En je zal mogelijk vrienden en kennissen al gehoord hebben dat zij een aansluiting in orde hebben gemaakt. Je mag dus niet achterlopen, niet om mee te zijn, maar wel om de kosten aan je gebit binnen de perken te houden. Want een bezoek aan de tandarts kan soms duur uitvallen en dan wil je liever een tandartsverzekering hebben.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Op verzekering mag je eigenlijk niet besparen. Ze stellen je in staat om geld terug te ontvangen mocht er eens iets gebeuren. Vandaar dat sommige verzekeringen zelfs verplicht zijn. De ziekteverzekering, autoverzekering, brandverzekering. Een tandartsverzekering is nog niet verplicht, dus je hebt nog een vrije keuze. Maar het is wel zo dat het over geld gaat en dat je een deel van de kosten die je maakt bij een tandarts kan terugwinnen. Hoe dat allemaal in mekaar zit?

Je moet je natuurlijk eerst aansluiten bij een mutualiteit hiervoor. Je brengt de papierwinkel in orde en vanaf dan heb je een tandartsverzekering. Het eerste jaar heb je recht op ongeveer 300 euro. Dat is nog niet zo veel, maar sowieso krijg je altijd 100 % terug van de kosten die je hebt voor het jaarlijks onderzoek bij de tandarts. Daarnaast kunnen nog kleine ingrepen vergoed worden. Het tweede jaar heb je recht op het dubbele, ongeveer 600 euro. Dan kan je al aanspraak maken op duurdere ingrepen, want voor kronen, bruggen en implantaten heb je een wachttijd van 6 en 12 maanden. Het wordt pas interessant vanaf het derde jaar want dan krijg je het plafond bedrag van 1250 euro. Dat bedrag blijft dan vast tot je 64 jaar. Want vanaf dan val je terug op de gewone ziekteverzekering.

De mutualiteiten geven in de informatie steeds terug dat je 80 % van de kosten terugkrijgt. Maar nooit meer dan 1250 euro dus. Als je een jaarlijkse controle overslaat dan val je terug op 50 %. Dit is natuurlijk om mensen eraan toe te zetten dat ze jaarlijks naar de tandarts blijven gaan. Op die manier blijft je gebit in goede staat en blijven de kosten ook lager. Want hoe sneller een tandarts kan ingrijpen hoe beter. Een gebit waar je jaren niet naar omkijkt, daar zullen heel wat kosten aan zijn.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Ook al moet je betalen voor een tandartsverzekering, door de hoge terugbetaling van 80 % heb je er meer voordelen aan dan nadelen. Als we spreken over het plaatsen van bruggen, kronen en implantaten dan ben je vaak heel veel geld kwijt, en soms is dat maar voor een tand. Wat moet het dan niet zijn als het voor meerdere tanden is. Een tandarts is duur, zeker als jij geen moeite doet om je gebit goed te onderhouden. Problemen duiken snel op en die worden alleen maar groter. Met een tandartsverzekering kan je die allemaal aanpakken en heb je binnenkort weer een gezond gebit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.