Hoe kan je snel een aanvullende tandartsverzekering aanvragen?

Het internet heeft ons al heel wat diensten en producten snel laten leveren of in orde maken. De snelheid waarmee je een aanbieder kan bereiken is verbluffend. En dat zal voor de komende jaren niet veranderen. 5 jaar geleden waren we allen nog via de vaste computer op het internet aan het surfen, nu doen we dat met onze smartphone. Het kleine scherm is groot genoeg om de mobiele websites op te vertonen. Voor een aanvullende tandverzekering te bekomen kan je dus net hetzelfde doen. Als het snel moet gaan doe je het best via het internet. Je hoeft er je woning niet voor uit en dat is zeer handig natuurlijk.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Elke mutualiteit heeft een uitgebreide website die iedereen kan raadplegen. Waarschijnlijk ben je al klant bij een mutualiteit dus je kan daar beginnen met het bekijken van hun aanbod. Je zal zien dat er onderscheid gemaakt wordt tussen de verschillende soorten ingrepen, zijnde Preventieve tandverzorging, Curatieve tandverzorging, Orthodontie, Prothesen, implantaten, parodontologie. Afhankelijk van welke ingreep je nodig hebt zal je een terugbetaling krijgen. In de meeste gevallen is dat 80 % van zodra je de wachttijd hebt doorlopen. De bedragen van terugbetalen stijgen de eerste drie jaar tot hun maximaal plafond. En dat plafond is 1250 euro. Voldoende om de meeste kosten en uitgaven te dekken, een belangrijk deel van de factuur krijg je dus terug. Maar vergeet de wachttijd niet, want die is belangrijk. Als je vlak na je aansluiting een dure ingreep laat doen krijg je mogelijk nog geen terugbetaling. Je bent wel al gedekt mocht er een ongeval zich voordoen. Ook voor de jaarlijkse controle ben je van bij de start 100 % gedekt. Dat geld krijg je dus volledig terug.

Als je denkt een goede zaak te doen met het aanvragen van een aanvullende tandverzekering dan kan je de mutualiteit hiervan op de hoogte stellen. Je kan je aanvraag ook via de website van de mutualiteit in orde maken. Stuur al je gegevens door en je aanvraag zal verwerkt worden. Het is een kwestie van tijd vooraleer je nieuws krijgt dat alles in orde is. De kosten voor de tandverzekering kan je maandelijks, driemaandelijks, zesmaandelijks of jaarlijks betalen. Het handigste is als je de facturen laat samenkomen met je andere uitgaven aan de mutualiteit. Je hebt trouwens nog een ziekteverzekering en hospitalisatieverzekering te betalen.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Heb je een bezoek bij de tandarts in de agenda staan, dan neem je een formulier mee. Dat laat je invullen en bezorg je terug aan de mutualiteit. Zij zullen dan het nodige doen en de kosten terug overmaken op jouw bankrekening. Het is een kwestie ervoor te zorgen dat je alles goed opvolgt en zo komt het geld snel bij je terug. Er is vaak ook een online platform waar je alle diensten, waar je aangesloten bij bent van de mutualiteit, kan bekijken. Hier volg je makkelijk alles op en bij vragen neem je snel contact op via e-mail, telefoon of sociale media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.