Als u een aanvullende tandverzekering wilt afsluiten naast de basisdekking die de overheid u biedt, dan is dat zeer verstandig. Wanneer u namelijk problemen krijgt met uw gebit, is deze basisdekking bijna nooit voldoende om alle kosten te dekken. Om te voorkomen dat u dan ineens hoge rekeningen krijgt om te betalen, is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Als u verschillende verzekeringen gaat vergelijken, dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Wij zetten graag voor u op een rijtje waar u op moet letten wanneer u tandverzekeringen van verschillende aanbieders gaat vergelijken.
Start hier je aanvraag voor een tandverzekering!
De verschillende premies
Allereerst verschilt natuurlijk de premie die u betaalt per aanbieder. Het is dan ook zaak om hiernaar te kijken wanneer u verschillende aanbieders gaat vergelijken. Bij de ene zorgverzekeraar kunt u in enkele ogenblikken zien wat voor premie u zult gaan betalen voor een aanvullende tandverzekering, terwijl bij andere zorgverzekeraars de premie die u gaat betalen afhankelijk is van een aantal factoren. Zo kan leeftijd een rol spelen, maar ook de conditie van uw gebit is bij sommige verzekeraars van belang bij het bepalen van de premie. Bij die zorgverzekeraars zult u dan ook eerst een check-up van uw gebit moeten laten doen, voordat u een verzekering kunt afsluiten.
Percentage van de vergoedingen van rekeningen
Een tweede ding waar u op moet letten wanneer u verzekeringen gaat vergelijken, is het percentage van de rekeningen die vergoed zullen worden door de verzekeraar. Het is namelijk niet zo dat wanneer u een aanvullende tandverzekering afsluit, dan meteen alle kosten gedekt zijn. Vaak is het namelijk zo dat u door een aanvullende tandverzekering af te sluiten, 78 tot 80 procent van het totaalbedrag per rekening terugbetaald krijgt. Er zijn ook verzekeringen waarbij u wel de volle 100 procent vergoed krijgt, maar vanzelfsprekend ligt de premie voor deze verzekeringen hoger dan die voor de verzekeringen waarbij de kosten slechts deels vergoed worden. Ook het maximum bedrag dat wordt uitgekeerd per kalenderjaar door de verzekeraar kan per verzekering verschillen. Check dit dus ook altijd even van tevoren.
Invulling van verzekering
Als derde is de invulling van de verzekering erg belangrijk om naar te kijken. Want welke behandelingen worden er precies vergoed wanneer u een tandverzekering afsluit? Ook dat kan verschillen per zorgverzekeraar. Zo vergoedt bijvoorbeeld de ene verzekeraar wel zowel conserverende, als prothetische, orthodontische en parodontale behandelingen, terwijl de andere verzekeraar misschien alleen conserverende behandelingen vergoedt.
Wachttijden voor bepaalde behandelingen
Tot slot is het belangrijk om te letten op de wachttijden die een zorgverzekeraar hanteert voor bepaalde ingrepen. Het kan namelijk zo zijn dat bij een bepaalde verzekeraar er een wachtlijst van 36 maanden is voor orthodontische behandelingen. Als u één of meerdere kinderen heeft die wellicht later orthodontische behandelingen nodig zullen hebben, dan zult u dus drie jaar van tevoren al een aanvullende verzekering af moeten sluiten. Op die manier komt u in aanmerking voor orthodontische behandelingen wanneer uw kinderen de behandelingen behoeven.
Start hier je aanvraag voor een tandverzekering!