Waarop moet u letten om tandverzekeringen van verschillende aanbieders te vergelijken?

Omdat de basisverzekering die de overheid u biedt als het aankomt op tandzorg vaak onvoldoende blijkt, is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten voor tandzorg. Op die manier voorkomt u namelijk dat u voor onaangename verrassingen komt te staan wanneer de hoge rekeningen van tandartsbehandelingen op de deurmat vallen. Natuurlijk wilt u als u een aanvullende verzekering voor tandzorg gaat afsluiten, dit wel bij de beste verzekeraar doen. Daarom is het belangrijk om de verschillende zorgverzekeraars te vergelijken, voordat u een verzekering af gaat sluiten. Wij zetten voor u verschillende zaken op een rijtje waar u op moet letten wanneer u verschillende tandverzekeringen af gaat sluiten.
Start hier je aanvraag voor een tandverzekering!

De hoogte van de premie

De premie die u maandelijks gaat betalen voor uw aanvullende tandverzekering verschilt per verzekeraar. Als u verschillende verzekeringen gaat vergelijken, is dit dan ook één van de eerste dingen waar u naar kunt kijken. Niet bij alle zorgverzekeraars kunt u echter direct zien wat de premie is die u moet gaan betalen. Bij een aantal zorgverzekeraars is de premie die u gaat betalen namelijk afhankelijk van bijvoorbeeld uw leeftijd of, in sommige gevallen, zelfs de conditie van uw gebit. Bij bepaalde verzekeraars zult u eerst een controle van uw gebit moeten laten uitvoeren, waarna aan de hand daarvan de hoogte van uw premie wordt bepaald.

Invulling van de verzekering.

Naast de premie die u gaat betalen, is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar de invulling van de verzekering. Want welke behandelingen worden wel en welke worden niet vergoed door de verzekeraars? Ook dit kan per verzekeraar verschillen. Zo vergoedt bijvoorbeeld de ene verzekeraar zowel conserverende als prothetische, orthodontische en parodontale behandelingen, terwijl een andere verzekeraar misschien alleen maar conserverende behandelingen vergoedt.

Percentage van de vergoedingen van rekeningen

Een derde punt van aandacht wanneer u verzekeringen gaat vergelijken, is het percentage van de rekeningen dat vergoedt zal worden door de verzekeraar wanneer u een aanvullende verzekering voor tandzorg aansluit. Bij bepaalde verzekeraars wordt namelijk maar 75-80 procent van iedere rekening vergoed door de verzekeraar, terwijl bij andere verzekeraars de gehele rekening vergoed wordt. Natuurlijk is in die gevallen de premie wel een stuk hoger dan bij de verzekeraars die niet het volle bedrag vergoeden. Ook het maximumbedrag dat uitgekeerd wordt door de verzekeraar per kalenderjaar is van belang. Let hier dus ook op als u verzekeringen gaat vergelijken.

Wachttijden voor behandelingen

Tot slot raden wij u aan om ook een kritische blik te werpen op de wachttijden die gelden voor bepaalde behandelingen bij verzekeraars. Vaak wordt voor bijvoorbeeld orthodontische behandelingen of parodontale behandelingen een wachttijd gehanteerd. Wanneer er bijvoorbeeld een wachttijd van 36 maanden is voor orthodontische behandelingen, dan zult u dus al drie jaar voordat u verwacht orthodontische behandelingen nodig te hebben, deze verzekering af moeten sluiten. Zeker voor eventuele kinderen is het dus van groot belang om op tijd een aanvullende verzekering af te sluiten voor tandzorg. Op die manier voorkomt u dat u alsnog veel geld moet gaan betalen wanneer uw kind orthodontische hulp nodig heeft, maar u nog niet de gehele wachttijd heeft volgemaakt.
Start hier je aanvraag voor een tandverzekering!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.