Een basisverzekering voor de tandarts? Geen probleem!

Een tandartsbezoek kan je heel wat geld kosten, dat zal je misschien al weten. Als je pijn voelt aan een tand dan wil je dat zo snel mogelijk opgelost zien, wat er ook moet gebeuren. De lastige hulpstukken die een tandarts gebruikt zijn voor veel mensen een drempel. Je wil niet het onaangename geluid van de boor horen. Maar je ziet ook liever niet een hoop geld van je rekening gaan. Met een basisverzekering voor een tandarts kan je je hiervoor verzekeren en toch een deel van het geld terug zien.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Een gewone ziekteverzekering heb je wel al, en daarmee heb je een deel van de kosten terug als je bij een huisarts langsgaat. Ook voor een opname in het ziekenhuis heb je een hospitalisatieverzekering die het meeste dekt. Maar als je bij een tandarts terecht komt dan zijn alle kosten nog steeds voor jou. Laat het dus niet na om deze ideale manier te gebruiken om een deel van je geld terug te zien. Alleen zo hou je het betaalbaar voor jezelf. Zit niet in met de kosten voor de basisverzekering, want de jaarlijkse controle bij de tandarts krijg je al volledig terug hiermee. Dus dat geld komt direct terug. Voor de duurdere ingrepen heb je een wachttijd van 6 en 12 maanden. Dat gaat dan over een brug, kroon of implantaat. Afhankelijk van welke ingreep moet je dus eerst de wachttijd doorlopen om een deel van je geld terug te zien. En er is een plafond van 1250 euro dat je kan terugkrijgen. Dat bedrag is pas geldig vanaf het derde jaar dat de basisverzekering tandarts loopt. Hou hier dus rekening mee als je in de nabije toekomst een dure ingreep moet laten uitvoeren.

Het eerste jaar dat de basisverzekering loopt gaat de terugbetaling tot ongeveer 300 euro, het tweede jaar loopt dat op tot 600 euro per jaar en vanaf het derde jaar stijgt het tot 1250 euro. Voldoende om tot 80 % van de duurste ingrepen terug te krijgen, en dan spreken we over een implantaat of het plaatsen van een kroon over een tand. Ook andere ingrepen, zoals het trekken van een tand, een beugel zijn dan gedekt. Als je de info erop naleest op de website van een mutualiteit dan spreken ze van een terugbetaling van 50 % tot 80 %. De 50 % krijg je terug mocht je eens een jaarlijkse controle missen of overslaan. Dan krijg je maar de helft terug van de uitgave dus. Volg je wel jaarlijks de controles goed op dan krijg je 80 % terug.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Een basisverzekering is voor iedereen handig, want het kan snel gebeuren dat je een dure ingreep moet laten doen bij een tandarts. De kosten lopen dan snel op en voor je het weet is je spaargeld er helemaal door. Vermijd dat door vandaag nog een basisverzekering tandarts aan te vragen. Op die manier kan je met een gerust hart in de tandartsstoel gaan zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.