Je gebit beschermd: dit is de beste tandverzekering!

De beste tandverzekering is die die voor jou de meeste kosten dekt. Als je je tanden laat controleren bij een tandarts ben je als snel enkele tientallen euro’s kwijt. Van zodra ze enkele ingrepen moeten doen ben je al heel wat meer geld kwijt en dan is enkel de beste tandverzekering goed genoeg. Maar waar kan je die vinden, is het aan te raden in jouw situatie en hoeveel kost ze per maand? Er zijn heel wat aanbieders, dus je kan het best beginnen met er zoveel mogelijk te vergelijken. Het aanbod komt bij de meeste wel overeen, maar de kosten kunnen nogal verschillen.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Of een tandverzekering voor iedereen nuttig kan zijn? Jazeker! Zelfs mensen met een perfect gebit die op jaarlijkse controle horen dat er weinig werk aan de winkel is hebben baat bij een tandverzekering. Het kan iedereen overkomen dat je een hard stuk voedsel moet doorbijten en dat er een stuk tand afbreekt. De tandarts kan dat stuk er niet meer aanzetten. In het beste geval wat bijwerken zodat het minder scherp aanvoelt. Maar als die tand in het gezichtsveld ligt dan ziet iedereen het. Als je lacht of praat en je ziet en gebit met een stukje uit, dat valt meteen op. Dan moet je naar de tandarts voor een brug of een kroon te plaatsen en dat zijn serieuze kosten.

Die kosten wil je liever niet zelf betalen, want dat loopt vaak in de honderden euro’s of soms zelfs boven de 1000 euro. Ook al heb je dat geld wel klaar, dan nog is een tandverzekering nodig. Hiermee krijg je een bepaald percentage van de totaalfactuur terug. In de meeste gevallen is dat rond de 80 % van de kosten. Dat scheelt al een pak geld natuurlijk. Een stuk dat jij niet moet betalen. Kijk goed naar welke percentages de mutualiteiten vermelden bij terugbetalingen. Ook moet je goed kijken vanaf welk moment je de hoogste terugbetaling krijgt.

Het is namelijk zo dat je niet van de eerste dag na aansluiting het volledige bedrag zal terugkrijgen na een tandartsbezoek. je moet dit opbouwen en pas na een periode heb je wel recht op een hogere of volledige terugbetaling. Je bent wel vanaf de eerste dag gedekt voor eventuele ingrepen die je laat uitvoeren, maar dus nog niet volledig.

Vraag hier uw tandverzekering aan!

Via het internet kan je alle aanbieders makkelijks vinden. Ze hebben allen een uitgebreide website met alle informatie op en daarnaast ook prijzen. Raak je er toch niet wijs uit dan kan je steeds naar een kantoor gaan van de mutualiteit of iemand laten langskomen. Dan kan je direct alle vragen afvuren en bekijken of het interessant genoeg is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.